Skocz do zawartości
Ciri

Pierogi z grzybami

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki na pierogi z grzybami:

 

Ciasto na pierogi:

 

30 dag mÄ?ki

15 dag mas??a 1 jajko 1 ??y??ka kwa??nej ??mietany

s??l

 

Farsz do pierog??w:

 

5 dag suszonych grzyb??w

cebula

1 ??y??ka mas??a

1 ??y??ka tartej bu??ki

1 ??y??ka posiekanej natki pietruszki

2 jajka gotowane na twardo

1 ??y??ka tartej bu??ki

 

Spos??b przygotowania pierog??w z grzybami:

 

Do mÄ?ki dodaÄ?, mas??o, jajko, ??mietanÄ? i s??l. Dok??adnie wyrobiÄ? ciasto i wstawiÄ? na godzinÄ? do lod??wki. Namoczone grzyby zagotowaÄ? w niewielkiej ilo??ci wody, a nastÄ?pnie drobno posiekaÄ?. PosiekanÄ? drobno cebulÄ? zeszkliÄ? na ma??le, dodaÄ? grzyby i chwilÄ? dusiÄ?. Do ostudzonych grzyb??w dodaÄ? posiekanÄ? natkÄ? pietruszki, drobno pokrojone jajka na twardo, bu??kÄ? tartÄ? i wymieszaÄ? wszystko z surowym jajkiem. Po rozwa??kowaniu ciasta wycinaÄ? szklankÄ? krÄ???ki, nape??niaÄ? farszem, dok??adnie skleiÄ? brzegi, uk??adaÄ? na posmarowanej t??uszczem blasze. NastÄ?pnie wstawiÄ? do gorÄ?cego piekarnika i upiec na z??oty kolor.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania. Regulamin