Ciri 30 Zgłoś Napisano 22 Październik 2014 (edytowane) Sk??adniki 1500 ml wody 330 ml ??urku 200 ml ??mietany 22% 250 g jogurtu kokosowego 250 g surimi 100 g makaronu sojowego 1 por 2 marchewki 5-7 pieczarek 1 ca??e chili suszone 1-2 ??y??ki wi??rek kokosowych 1 ??y??eczka ziaren kolendry 2 zÄ?bki czosnku 1 ??y??ka ??wie??ego imbiru 1-2 ??y??ki sezamu /jasny i ciemny/ 2 ??y??ki cukru trzcinowego oliwa sos sojowy jasny i ciemny sos rybny ocet ry??owy s??l pieprz Przygotowanie ??urek rozprowadzam w wodzie. ZagotowujÄ?. Wrzucam chili, kolendrÄ?, zmia??d??ony czosnek i gotujÄ?. KrojÄ? jasnÄ? czÄ???Ä? pora w plastry i dok??adam do ??urku. DuszÄ? na niewielkim ogniu. Marchew krojÄ? w s??upki. Na patelni rozgrzewam 2 ??y??ki oleju ry??owego. Podsma??am sezam. DodajÄ? marchew, zasypujÄ? cukrem i sma??Ä? chwilÄ?. ?šmietanÄ? mieszam z jogurtem. Zaprawiam kilkoma ??y??kami ??urku. Dolewam do zupy i mieszam. DodajÄ? podsma??onÄ? marchew. Wkrawam oczyszczone pieczarki. DuszÄ?. Na patelniÄ? po marchewkach wrzucam pokrojone surimi. Przyprawiam lekko sezamem, solÄ? i pieprzem. Makaron sojowy zalewam wrzÄ?tkiem i czekam chwilÄ?. Dok??adam do surimi i sma??Ä?. DodajÄ? do zupy pod koniec gotowania. Przyprawiam do smaku. PodajÄ? od razu. Bardzo gorÄ?ce. Edytowane 22 Październik 2014 przez carla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach