Welcome to The Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.

Ciri

Rafaello

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki

 

1 l ??mietany 30%,bia??a czekolada

 

 

Przygotowanie

 

Biszkopt:6 jajek,1 szklanka mÄ?ki w tym 2 ??y??ki mÄ?ki ziemniaczanej,1 szklanka cukru,1 ??y??eczka proszku do pieczenia. Krem: 1 l ??mietany 30%2 bia??e czekolady,2 ??y??ki cukru pudru,2 ??mietan fixy lub 2 ?šnie??ki,100 g wi??rk??w kokosowych,opakowanie p??atk??w migda??owych, 8 ??y??ek mleka. dodatkowo d??em brzoskwiniowy do posmarowania biszkopta

 

Wykonanie:Jajka ubijamy z cukrem nastÄ?pnie dodajemy przesianÄ? mÄ?kÄ? i proszek do pieczenia,delikatnie mieszamy i wylewamy do formy.Pieczemy 20 minut.Krem:ZimnÄ? ??mietanÄ? ubijamy dodajemy 2 ??y??ki cukru i dalej ubijamy,dodajemy ??mietan fixy i wlewamy wcze??niej rozpuszczonÄ? w ciep??ym mleku czekoladÄ? wymieszanÄ? z wi??rkami i p??atkami migda??owymi.Biszkopt przekrawamy na p????, smarujemy d??emem ,wyk??adamy czÄ???Ä? kremu,przykrywamy drugÄ? czÄ???ciÄ? ciasta i ponownie czekoladowy krem.Wierzch posypujemy wi??rkami i p??atkami migda??owymi. ??yczÄ? smacznego!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.