Skocz do zawartości

Ciri

Tarta grzybowa z sosem pieczarkowym

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki

- mÄ?ka 300 g

- mas??o 150 g

- ??????tko 2 szt.

- woda 100 ml

- s??l do smaku

- cebula 1 ??rednia sztuka

- mas??o 1 ??y??ka

- podgrzybek ??wie??y lub mro??ony 250 g

- kurki ??wie??e lub mro??one 250 g

- pieczarka ??wie??a 6 ??rednich sztuk

- s??odka ??mietanka 100 ml

- mÄ?ka 1 ??y??eczka

- s??l, pieprz do smaku

 

 

Etapy przygotowania

 

 

 

Do przesianej mÄ?ki dodaÄ? pokrojone mas??o i przesiekaÄ? no??em. DodaÄ? ??????tka, wodÄ?, s??l do smaku i zagnie??Ä? ciasto. NastÄ?pnie rozwa??kowaÄ? i wy??o??yÄ? na blaszkÄ? do tart. Podpiec w piekarniku ok. 10 min, w temp. 200°C. CebulÄ? obraÄ?, pokroiÄ? w p????krÄ???ki i podsma??yÄ? na ma??le. Podgrzybki i kurki oczy??ciÄ?, zagotowaÄ? w osolonej wodzie i odcedziÄ?. Do cebuli wkroiÄ? oczyszczone pieczarki, dodaÄ? grzyby i chwilÄ? podsma??yÄ?. NastÄ?pnie dodaÄ? mÄ?kÄ?, wymieszaÄ?, dodaÄ? ??mietankÄ?, s??l, pieprz do smaku. Ca??o??Ä? zagotowaÄ? i wy??o??yÄ? na podpieczone ciasto. TartÄ? upiec w piekarniku w temp. 180°C, a?? ??adnie siÄ? zrumieni. PodawaÄ? z sosem pieczarkowym Tarsmak.

 

Smacznego!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
 
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


DarkSiders.pl Powered by Invision Community

AdBlock Extension Detected!

Our website is made possible by displaying online advertisements to our members.

Please disable AdBlock browser extension first, to be able to use our community.

×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania. Regulamin