Welcome to The Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.

Ciri

Smażone grzyby

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki

suszone kapelusze podgrzybk??w oko??o 20 szt

1 ??y??eczka jarzynki

1 zÄ?bek czosnku

1 szklanka kefiru

mÄ?ka

2 jajka

1 szczypta sody

s??l, pieprz

olej do sma??enia

 

 

Etapy przygotowania

 

Grzyby dok??adnie umyÄ? nastÄ?pnie zalaÄ? 2 szklankami wody i odstawiÄ? na kilka godzin, grzyby muszÄ? siÄ? namoczyÄ?. Do namoczonych grzyb??w dodaÄ? czosnek i jarzynkÄ?(gdyby grzyby mia??y zbyt ma??o wody to nale??y jej troszkÄ? dolaÄ?,ugotowaÄ? do miÄ?kko??ci i dok??adnie odcedziÄ? z wody. ( wywaru nie wylewamy bo nadaje siÄ? on do wykorzystania) Ciasto: W miseczce ubiÄ? kefir z jajkami,soda oraz sola i pieprzem do ubitego kefiru ostro??nie dosypywaÄ? mÄ?kÄ? (ma powstaÄ? ciasto konsystencji gÄ?stej ??mietany), grzyby wrzuciÄ? do miski z ciastem. Na patelni rozgrzaÄ? sporÄ? ilo??Ä? oleju i ??y??kÄ? k??a??Ä? jak racuchy razem z ciastem po jednym kapeluszu, sma??yÄ? na z??oty kolor. Najlepiej smakujÄ? gorÄ?ce z czerwonym barszczem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie