Skocz do zawartości
Ciri

Biszkopt z masÄ… makowÄ…

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki

 

Masa makowa gotowa, 1 op. (ja da??am 900g)

mÄ?ka tortowa, 2 szkl

cukier, 1/4 szkl

cukier waniliowy, 0,5 opak

jajka, 5

olej, 6-7 ??y??ek

??mietana, 4 ??y??ki

proszek do pieczenia, 2 ??y??eczki

likier Amaretto, 4 ??y??ki

(lub olejek migda??owy)

 

 

Przygotowanie

UbiÄ? mikserem jajka z cukrem i cukrem waniliowym. DodaÄ? olej, ??mietanÄ?, amaretto, na koniec dodaÄ? mÄ?kÄ? i proszek do pieczenia, wymieszaÄ? mikserem na niskich obrotach. Je??li ciasto bÄ?dzie zbyt gÄ?ste dodaÄ? wiÄ?cej ??mietany. Wy??o??yÄ? wiÄ?kszÄ? czÄ???Ä? ciasta na ??redniÄ? blachÄ? (ok. 38 x 25 cm). Na ciasto wy??o??yÄ? ??y??kÄ? masÄ? makowÄ?, pokryÄ? pozosta??Ä? czÄ???ciÄ? ciasta. Piec ok. 35-40 min w temp 175 st.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania. Regulamin