Skocz do zawartości

Ciri

Ciasto biszkoptowe z bitÄ… smietanÄ…

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki

 

biszkopt: 5 jaj,10 dkg cukru kryszta??u,10 dkg maki pszennej,1 ??y??eczka proszku do pieczenia,szczypta soli,cukier waniliowy

3 bite smietany "??nie??ka",3 szkl mleka, galaretki :4 cytrynowe ,1 zielona ,1 pomara??czowa

 

 

Przygotowanie

Mleko sch??odzi w lod??wce ,3 cytrynowe galaretki rozpuscic w 3 szklankach wody(wszystkie razem),pozosta??e galaretki rozpuscic osobno ka??dÄ? w 1,5 szklanki wody.

Upiec biszkopt:Ubic bia??ka ze szczyptÄ? soli (sch??odzic wcze??niej bia??ka15 min w lod??wce biszkopt bÄ?dzie bardziej puszysty) dodac cukier, z????tka , makÄ? po??aczonÄ? wczesniej z proszkiem do pieczenia na ko??cu cukier waniliowy, wymieszac delikatnie ??yzkÄ? ,wy??ozyc na du??Ä? blaszkÄ? i piec 20 min w 180 stopni.

Po upieczeniu zaczekac a?? biszkopt wystygnie .Gdy 3 cytrynowe galaretki zacznÄ? delikatnie tÄ???ec (ma byc delikatnie gesta konsystencja mo??na ubijac bite ??mietany na koniec dodac galaretki cytrynowe,po??aczyc sk??adniki i na chwilÄ? odstawic .ResztÄ? zastygnietrych na twardo galaretek pokroic w kostkÄ? i dodac do bitej smietany.Ca??o??c masy wy??o??yc na biszkopt wstawic do lod??wki najlepiej na noc i nastÄ?pnego dnia mo??na zajadac .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
 
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

    • 1 Posts
    • 216 Views
    • 2 Posts
    • 284 Views

DarkSiders.pl Powered by Invision Community

AdBlock Extension Detected!

Our website is made possible by displaying online advertisements to our members.

Please disable AdBlock browser extension first, to be able to use our community.

×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania. Regulamin