Skocz do zawartości

Pozdro BrraDarkSiders Warez DS

Witam wszystkich, zachęcam do dodawania artykułów na forum LGBT. Mam tyle pracy z opcjami i ustawieniem wszystkich skurek, że nie starczami samemu czasu na szybkie wykonanie prac redakcyjnych. Mozecie bez problemu zanurzyć się w sieci. TUTAJ Mała pomoc dla początkujących w sieci DARK - duża lista zebranych przeze mnie linków do stron sieci DARK z całego świata https://darksiders.pl/index.php?/topic/463251-pomocnik-uploadera/
Buy now

MordeczkoDarkSiders Warez

Masz talent, który pozwala Ci napisać piękny i ciekawy artykuł, pokazać się i napisać w dziale LGBT, czekamy na Ciebie... Kopie z innych stron też są dozwolone, staniesz się jedynym z nas. Poczuj wiatr LGBT i zacznij wznosić się w naszej społeczności na tak poszukiwaną wysokość. zdolności. Pozdrawiam

Bądź z siebie dumnyDotarles do Szarej sieciWarez

Chcesz jeszcze lepiej? Zatem wybierz DarkSiders.pl jako swoją stronę główną, a ja nacisnę Twój przycisk i Twój Status ulegnie zmianie. Podamy Ci nie tylko Pobieranie, ale także linki do Startupu w sieci DarkWebbDepp. Idź gdzieś Zwycięzcy jadą HTTPS://DarkSiders.pl Ja zrobiłem to samo... Chcesz więcej, zostań redaktorem, dobra znajomość języka polskiego, niemieckiego, angielskiego, francuskiego i oczywiście Talent, którego musisz poszukać sam ...poniżaj się, nie wstydź się Szarej Twarzy, czekam na Ciebie! Ja kolor Twojej Rangi, który Cię wyróżni i ukarze w Świetle naszego Cienia.
News Ticker
  • News ticker sample
Manga

Potrawy z warzyw

Rekomendowane odpowiedzi

Bak??a??any duszone

 

1 bak??a??an (ober??yna) o ciÄ???arze ok. 20 dag

1 ma??a cukinia (ok. 10 dag),

15 dog pomidor??w

10 dag cebuli

2 zÄ?bki czosnku

listek laurowy

2 ??y??ki umytej, posiekanej naci pietruszki

s??l

pieprz

1/2 ??y??ki oleju lub oliwy

 

Warzywa umyÄ?, osuszyÄ?. Bak??a??an obraÄ? ze sk??rki, pokrajaÄ? w plasterki. PatelniÄ? do sma??enia bez t??uszczu posmarowaÄ? oliwÄ? lub olejem, rozgrzaÄ?, u??o??yÄ? plastry bak??a??ana, lekko podrumieniÄ?, posoliÄ?, opr??szyÄ? pieprzem. CukiniÄ? pokrajaÄ? w plasterki i u??o??yÄ? na bak??a??anie, przykryÄ?, skropiÄ? wodÄ?. DusiÄ? na ma??ym ogniu z dodatkiem drobno posiekanej cebuli i czosnku. Pomidory sparzyÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?, obraÄ? ze sk??rki, pokrajaÄ?, dodaÄ? do duszÄ?cej siÄ? potrawy, posoliÄ?, opr??szyÄ? pieprzem. UdusiÄ? do miÄ?kko??ci z dodatkiem listka laurowego. SprawdziÄ? smak i ewentualnie przyprawiÄ? solÄ? i pieprzem. Wy??o??yÄ? na salaterkÄ?, ostudziÄ?. PosypaÄ? pietruszkÄ?. PodawaÄ? na zimno jako dodatek do posi??k??w. Amatorzy mogÄ? takie je??Ä? duszone bak??a??any na gorÄ?co. Ale najsmaczniejsza bÄ?dzie ta potrawa doskonale oziÄ?biona w lod??wce.

 

 

*************************

 

Pomidory faszerowane z jajkami

 

10 szt. pomidor??w,

3 ??y??ki t??uszczu,

2 cebule,

3 ??y??ki tartej bu??ki,

4 jaja,

p???? szklanki ??mietany,

s??l,

sproszkowana papryka,

pieprz,

??y??ka mÄ?ki,

naÄ? pietruszki,

przyprawa do zup,

szklanka wywaru z w??oszczyzny

 

 

Z pomidor??w ??ciÄ?Ä? wierzchy i wydrÄ???yÄ?. Cebule obraÄ?, op??ukaÄ?, posiekaÄ? i przesma??yÄ? na t??uszczu; dodaÄ? tartÄ? bu??kÄ?, pieprz oraz ugotowane i posiekane jaja. PrzygotowanÄ? masÄ? nape??niaÄ? pomidory, w??o??yÄ? je do rondla; podlaÄ? wywarem i wstawiÄ? do piekarnika. WydrÄ???one ??rodki ugotowaÄ? z dodatkiem papryki i t??uszczu, przetrzeÄ? przez sito, dodaÄ? do pomidor??w. Sos podprawiÄ? mÄ?kÄ? zmieszanÄ? ze ??mietanÄ?. PodawaÄ? z ry??em lub ziemniakami.

 

 

************************************

 

ziemniaki nadziewane fasolÄ?

 

6-7 ziemniak??w

jajko

5 dag utartego ??????tego sera

Nadzienie:

szklanka namoczonej fasoli lub grochu

jajko

2 niedu??e cebule

5 dag mas??a lub margaryny

szczypta mielonego pieprzu lub majeranku

s??l

 

Ziemniaki obraÄ?, ??ciÄ?Ä? czuby i wyr??wnaÄ? spody, aby mog??y "staÄ?", ??y??eczkÄ? wydrÄ???yÄ? miÄ???sz, a?? powstanie wg??Ä?bienie. W??o??yÄ? do gotujÄ?cej siÄ?, osolonej wody i gotowaÄ? 6 min. WyjÄ?Ä? cedzakiem, obtoczyÄ? w rozbitym jajku i tartym serze. WnÄ?trze wype??niÄ? nadzieniem, na ka??dym ziemniaku po??o??y?? kawa??eczek mas??a i posypaÄ? szczyptÄ? utartego sera. UstawiÄ? na ruszcie w piekarniku, pod rusztem postawiÄ? blaszany talerz lub miseczkÄ? z wodÄ?. Je??eli nie mamy rusztu, u??o??yÄ? ziemniaki na blaszce i podlaÄ? kilkoma ??y??kami wody. ZapiekaÄ? ok. 30 min. PodawaÄ? z sosem pomidorowym lub grzybowym i kwaszonymi og??rkami.

Przygotowanie nadzienia: NamoczonÄ? fasolÄ? lub groch ugotowaÄ? i po ostudzeniu przepu??ciÄ? przez maszynkÄ?. WbiÄ? jajko, dodaÄ? podsma??onÄ? w odrobinie t??uszczu posiekanÄ? cebulÄ?, s??l i przyprawy. MasÄ? dobrze wymieszaÄ?.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Publikujesz jako gość. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania. Regulamin