Welcome to The Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.

Manga

Pyzy na parze

Rekomendowane odpowiedzi

Pyzy na parze

 

Ciasto na bu??eczki gotowane na parze

 

Farsz I

1/2 kg grubo zmielonej wieprzowiny

3 ma??e pory (bia??a czÄ???Ä?) drobno posiekane

2 cebule dymki drobno posiekane

1 ??y??eczka soli

2 ??y??eczki cukru

1 ??y??eczka sosu sojowego

1 ??y??eczka oleju sezamowego (dowolnie)

 

Farsz II

1/2 kg wieprzowiny pieczonej po kanto??sku lub gotowanej

2 posiekane cebule dymki

2 1/2 ??y??eczki sosu sojowego

1 roztarty zÄ?bek czosnku

2 ??y??eczki cukru

1/2 ??y??eczki imbiru

1 ??y??eczka oleju sezamowego (dowolnie)

1 posiekana cebula

 

Sk??adniki farszu dok??adnie wymieszaÄ?, pozostawiÄ? w ch??odnym miejscu przez 1 - 1 1/2 godz. WykonaÄ? dro??d??owe ciasto jak w przepisie: Bu??eczki na parze. Rozwa??kowaÄ? na grubo??Ä? palca, szklankÄ? wykroiÄ? krÄ???ki. Na ka??dy krÄ???ek na??o??yÄ? farsz, zlepiÄ? brzegi nad nadzieniem (jak pÄ?czki z konfiturÄ?). Dalej gotowaÄ? 25 min na parze.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.