Skocz do zawartości

Manga

Sos mięsno-grzybowy po genueńsku

Rekomendowane odpowiedzi

Sos miÄ?sno-grzybowy po genue??sku

 

200 g miÄ?sa wo??owego

30 g suszonych borowik??w, wcze??niej namoczonych i dok??adnie oczyszczonych

25 g orzeszk??w pinii

30 g mas??a

30 g mÄ?ki

1/2 szklanki czerwonego wina

1 ??y??ka wazowa roso??u

3 ??y??ki gÄ?stego sosu pomidorowego

1 pokrojony zÄ?bek czosnku

1 cebula

1 roztarty go??dzik

6 ??y??ek oliwy z oliwek

s??l

??wie??o zmielony czarny pieprz

 

W rondlu rozgrzaÄ? oliwÄ? i mas??o. Obtoczone w mÄ?ce miÄ?so w??o??yÄ? do rondla na gorÄ?cy t??uszcz i przysma??yÄ?, a nastÄ?pnie lekko podlaÄ? winem. Gdy wino wyparuje, dodaÄ? czosnek i orzeszki pinii. Kiedy czosnek i orzeszki ju?? siÄ? przyrumieniÄ?, ??y??kÄ? wyjÄ?Ä? je z rondla i rozgnie??Ä? w mo??dzierzu, natychmiast w tym samym rondlu przysma??yÄ? cienko pokrojonÄ? cebulÄ?, ca??o??Ä? posoliÄ?, dodaÄ? go??dziki i pieprz, zalaÄ? roso??em, przykryÄ? i gotowaÄ? na wolnym ogniu. Odci??niÄ?te i drobno pokrojone grzyby w??o??yÄ? do rondla z miÄ?sem, dok??adajÄ?c: r??wnie?? roztarty czosnek i orzeszki pinii, zalaÄ? resztÄ? roso??u i gotowaÄ? jeszcze godzinÄ?. Pod koniec: gotowania do rondla wlaÄ? sos pomidorowy i gotowaÄ? razem 20 minut. Po up??ywie tego czasu wyjÄ?Ä? miÄ?so, a sos lekko odparowaÄ?, gotujÄ?c na ma??ym ogniu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
 
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


DarkSiders.pl Powered by Invision Community

AdBlock Extension Detected!

Our website is made possible by displaying online advertisements to our members.

Please disable AdBlock browser extension first, to be able to use our community.

×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania. Regulamin