Welcome to The Forum

𝒁𝒂𝒓𝒆𝒋𝒆𝒔𝒕𝒓𝒖𝒋 𝒔𝒊ę 𝒕𝒆𝒓𝒂𝒛, 𝒂𝒃𝒚 𝒖𝒛𝒚𝒔𝒌𝒂ć 𝒅𝒐𝒔𝒕ę𝒑 𝒅𝒐 𝒘𝒔𝒛𝒚𝒔𝒕𝒌𝒊𝒄𝒉 𝒏𝒂𝒔𝒛𝒚𝒄𝒉 𝒇𝒖𝒏𝒌𝒄𝒋𝒊. 𝑷𝒐 𝒛𝒂𝒓𝒆𝒋𝒆𝒔𝒕𝒓𝒐𝒘𝒂𝒏𝒊𝒖 𝒔𝒊ę 𝒊 𝒛𝒂𝒍𝒐𝒈𝒐𝒘𝒂𝒏𝒊𝒖 𝒃ę𝒅𝒛𝒊𝒆𝒔𝒛 𝒎ó𝒈ł 𝒕𝒘𝒐𝒓𝒛𝒚ć 𝒕𝒆𝒎𝒂𝒕𝒚, 𝒑𝒖𝒃𝒍𝒊𝒌𝒐𝒘𝒂ć 𝒐𝒅𝒑𝒐𝒘𝒊𝒆𝒅𝒛𝒊 𝒘 𝒊𝒔𝒕𝒏𝒊𝒆𝒋ą𝒄𝒚𝒄𝒉 𝒘ą𝒕𝒌𝒂𝒄𝒉, 𝒛𝒂𝒑𝒆𝒘𝒏𝒊𝒂ć 𝒓𝒆𝒑𝒖𝒕𝒂𝒄𝒋ę 𝒊𝒏𝒏𝒚𝒎 𝒄𝒛ł𝒐𝒏𝒌𝒐𝒎, 𝒛𝒂𝒌ł𝒂𝒅𝒂ć 𝒘ł𝒂𝒔𝒏𝒆𝒈𝒐 𝒑𝒓𝒚𝒘𝒂𝒕𝒏𝒆𝒈𝒐 𝒌𝒐𝒎𝒖𝒏𝒊𝒌𝒂𝒕𝒐𝒓𝒂, 𝒑𝒖𝒃𝒍𝒊𝒌𝒐𝒘𝒂ć 𝒂𝒌𝒕𝒖𝒂𝒍𝒊𝒛𝒂𝒄𝒋𝒆 𝒔𝒕𝒂𝒕𝒖𝒔𝒖, 𝒛𝒂𝒓𝒛ą𝒅𝒛𝒂ć 𝒔𝒘𝒐𝒊𝒎 𝒑𝒓𝒐𝒇𝒊𝒍𝒆𝒎 𝒊 𝒘𝒊𝒆𝒍𝒆 𝒘𝒊ę𝒄𝒆𝒋. 𝑻𝒂 𝒘𝒊𝒂𝒅𝒐𝒎𝒐ść 𝒛𝒐𝒔𝒕𝒂𝒏𝒊𝒆 𝒖𝒔𝒖𝒏𝒊ę𝒕𝒂 𝒑𝒐 𝒛𝒂𝒍𝒐𝒈𝒐𝒘𝒂𝒏𝒊𝒖 𝒔𝒊ę.ℤ𝕒𝕣𝕖𝕛𝕖𝕤𝕥𝕣𝕦𝕛 𝕤𝕚ę 𝕥𝕖𝕣𝕒𝕫, 𝕒𝕓𝕪 𝕦𝕫𝕪𝕤𝕜𝕒ć 𝕕𝕠𝕤𝕥ę𝕡 𝕕𝕠 𝕨𝕤𝕫𝕪𝕤𝕥𝕜𝕚𝕔𝕙 𝕟𝕒𝕤𝕫𝕪𝕔𝕙 𝕗𝕦𝕟𝕜𝕔𝕛𝕚. ℙ𝕠 𝕫𝕒𝕣𝕖𝕛𝕖𝕤𝕥𝕣𝕠𝕨𝕒𝕟𝕚𝕦 𝕤𝕚ę 𝕚 𝕫𝕒𝕝𝕠𝕘𝕠𝕨𝕒𝕟𝕚𝕦 𝕓ę𝕕𝕫𝕚𝕖𝕤𝕫 𝕞ó𝕘ł 𝕥𝕨𝕠𝕣𝕫𝕪ć 𝕥𝕖𝕞𝕒𝕥𝕪, 𝕡𝕦𝕓𝕝𝕚𝕜𝕠𝕨𝕒ć 𝕠𝕕𝕡𝕠𝕨𝕚𝕖𝕕𝕫𝕚 𝕨 𝕚𝕤𝕥𝕟𝕚𝕖𝕛ą𝕔𝕪𝕔𝕙 𝕨ą𝕥𝕜𝕒𝕔𝕙, 𝕫𝕒𝕡𝕖𝕨𝕟𝕚𝕒ć 𝕣𝕖𝕡𝕦𝕥𝕒𝕔𝕛ę 𝕚𝕟𝕟𝕪𝕞 𝕔𝕫ł𝕠𝕟𝕜𝕠𝕞, 𝕫𝕒𝕜ł𝕒𝕕𝕒ć 𝕨ł𝕒𝕤𝕟𝕖𝕘𝕠 𝕡𝕣𝕪𝕨𝕒𝕥𝕟𝕖𝕘𝕠 𝕜𝕠𝕞𝕦𝕟𝕚𝕜𝕒𝕥𝕠𝕣𝕒, 𝕡𝕦𝕓𝕝𝕚𝕜𝕠𝕨𝕒ć 𝕒𝕜𝕥𝕦𝕒𝕝𝕚𝕫𝕒𝕔𝕛𝕖 𝕤𝕥𝕒𝕥𝕦𝕤𝕦, 𝕫𝕒𝕣𝕫ą𝕕𝕫𝕒ć 𝕤𝕨𝕠𝕚𝕞 𝕡𝕣𝕠𝕗𝕚𝕝𝕖𝕞 𝕚 𝕨𝕚𝕖𝕝𝕖 𝕨𝕚ę𝕔𝕖𝕛. 𝕋𝕒 𝕨𝕚𝕒𝕕𝕠𝕞𝕠ść 𝕫𝕠𝕤𝕥𝕒𝕟𝕚𝕖 𝕦𝕤𝕦𝕟𝕚ę𝕥𝕒 𝕡𝕠 𝕫𝕒𝕝𝕠𝕘𝕠𝕨𝕒𝕟𝕚𝕦 𝕤𝕚ę.

Manga

Stek z ryby maślanej z kaparami i anchois

Rekomendowane odpowiedzi

Stek z ryby ma??lanej z kaparami i anchois

 

â?? 1 du??y zÄ?bek czosnku posiekany

â?? 1 ??y??ka kapar??w posiekanych

â?? 50 g filet??w anchois

â?? 1 ??y??ka rozmarynu ??wie??ego

â?? 1 ??y??ka posiekanej pietruszki

â?? starta sk??rka z po??owy cytryny (na najmniejszym oczku tarki)

â?? oliwa z oliwek

â?? 1 du??y pomidor lub 2,3 ??rednie

â?? 4 steki z ryby ma??lanej

â?? 1 minikostka Bazylia KNORR

â?? s??l i pieprz do smaku

 

We Francji w ka??dym porcie rybackim podawane jest to danie z pajdÄ? chleba i sosem â?? niebo w gÄ?bie! Ryba ma??lana u??ywana jest tez czÄ?sto do sushi. Dlatego nie musi byÄ? bardzo dobrze przysma??ona, mo??na jÄ? podawaÄ? odrobinÄ? surowÄ? w ??rodku.

 

 

1. Posiekaj drobno kapary, dodaj czosnek, filety anchois, posiekany rozmaryn, sk??rkÄ? z po??owy cytryny i sok z cytryny, 4 ??y??ki oliwy z oliwek i to wszystko zmaltretuj w mo??dzierzu. :)/>

2. Przelej ca??o??Ä? do oddzielnej miseczki.

3. Obierz pomidora ze sk??rki i zdejmij pestki wykrajajÄ?c je. Pokr??j pomidora w kostkÄ?.

4. Pomidory dodaj do sosu - salse, wymieszaj i posyp odrobinÄ? pietruszki.

5. Stek z ryby ma??lanej posyp pieprzem i minikostkÄ? Bazylia KNORR.

6. Na rozgrzany grill po?????? rybÄ? bez u??ywania t??uszczu. Sma?? 8 minut.

7. Jak wolisz bardziej przysma??onÄ? pozostaw jÄ? na d??u??ej.

8. Na przysma??onÄ? rybÄ? dodaj sos-salse.

9. Podawaj z ry??em d??ugoziarnistym z pomidorami prowansalskimi lub pieczonymi ziemniakami.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.