Leszkor 1 Napisano 27 Luty 2011 Hallo, nie wiem czy jestem we wlasciwym forum,ale sprubuje. Moj szwager mieszka w Bojanie (10 km od Gdyni) Kupil sobie Router WLAN,jednak zasieg ma tylko 5m.Jestem elektronikiem i po zapoznaniu sie z danymi technicznymi stwierdzilem,ze posiada super urzadzenie.Ja mam gorszy ale zasieg 100m obojetne czy piwnica,ogrod czy zamkniety garaz.Napisalem mu ,ze to niemozliwe i on poszedl do sklepu gdzie kupil go.Tam mu powiedzieli,ze w Bojanie nie mozna uzywac WLAN.Mieszkam w Hamburgu i nie moge tego na miejscu stwierdzic.Pytanie czy cos takiego jest mozliwe? Bede wdzieczny jesli ktos podejmie ten temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J@rek 20422 Napisano 27 Luty 2011 mi zdaje siÄ? ??e to wina urzÄ?dzenia bo sam mia??em podobny problem ale t??umaczenie sprzedawcy to takie by zbyÄ? klienta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L4Y Â? 15560 Napisano 27 Luty 2011 sprzedawca nie wie co m??wi :)/> mozesz zwiekszyc zasieg ( do kilku kilometrow) poprzez zewnetrzne anteny (calkiem niedrogie na allegro) ale jest warunek na duze odleg??o??ci - karty muszÄ? sie widziec tzn. ze jak wezmiesz lornetke i staniesz obok jednej anteny to musisz widziec drugÄ?. cytat: z elektrody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwi1 0 Napisano 18 Marzec 2011 Podaj nazwÄ? routera i typ. Sprzedawca opowiada?? bzdury, mo??e sprzeda?? uszkodzony sprzÄ?t. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach