Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

• advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
sartarius91

Processor impact

Rekomendowane odpowiedzi

Uszanowanie, mam nie byle jaki problem Szanowni u??ytkownicy i pomy??la??em, ??e siÄ? poradzÄ?, otó?? sprawa dotyczy jak mi siÄ? wydaje procesora, choÄ? mo??e siÄ? i tyczyÄ? p??yty g??ównej.

Ujawnia siÄ? po krótkim czasie intensywnego u??ycia i objawia wy??Ä?czeniem komputera(efekt przytrzymania w??Ä?cznika czy od??Ä?czenia zasilania)

Czasami tak??e przy ??adowaniu i sprawdzaniu sprzÄ?tu zaraz po uruchomieniu ukazuje siÄ? monit - jest do??Ä? d??ugi i nie zapamiÄ?tam ca??ego - tak czy siak dotyczy mniej wiÄ?cej braku obs??ugi procesora przez p??ytÄ? g??ównÄ?(motherboard).

Jeszcze troszkÄ? o okoliczno??ciach - mianowicie problem pojawi?? siÄ? nie dalej jak trzy, cztery miesiÄ?ce wstecz, ca??kiem spontanicznie, choÄ? zale??y od punktu widzenia - pud??o ma ko??o trzech, czterech lat. Dok??adnie nie pamiÄ?tam choÄ? da siÄ? to sprawdziÄ?. LubiÄ? od czasu do czasu zrelaksowaÄ? siÄ? i w??Ä?czam grÄ? - wczoraj pobra??em Skyrim i zdarzenie nastÄ?puje po dziesiÄ?ciu, dwudziestu minutach grania niezale??nie czy komputer jest w??Ä?czony od pó?? godziny czy od czterech godzin. To samo przy UT 04 - te?? ??wie??o zainstalowanym. ?šwie??o zainstalowane jest tak??e Age of Pirates Carribean Tales i problem nie pojawia siÄ? - to samo przy AVP2 czy AoE3 - brak "impactu"; Zdarzenie tak??e nie mia??o miejsca przy Mass Efect'ie 2 a wczoraj w??Ä?czy??em z ciekawo??ci - sprawdziÄ? efekt i tak??e wystÄ?pi?? ten problem. Mam dual boota - Win XP i Win7 - obie wersje nie ??wie??e, SP2 i ang. wersja siódemki. Nie chodzi o detale - bawi??em siÄ? i w tym, przy najni??szych i najwy??szych mo??liwo??ciach gier efekt nastÄ?powa?? w zbli??onym czasie. Aktualnie bawiÄ? siÄ? ze sterownikami ale nie bardzo mam nadziejÄ?, ??e to co?? pomo??e. Mo??e nowy system? Czekam na opinie,

z powa??aniem:

Sart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uszanowanie, mam nie byle jaki problem Szanowni u??ytkownicy i pomy??la??em, ??e siÄ? poradzÄ?, ot???? sprawa dotyczy jak mi siÄ? wydaje procesora, choÄ? mo??e siÄ? i tyczyÄ? p??yty g????wnej.

Ujawnia siÄ? po kr??tkim czasie intensywnego u??ycia i objawia wy??Ä?czeniem komputera(efekt przytrzymania w??Ä?cznika czy od??Ä?czenia zasilania)

Czasami tak??e przy ??adowaniu i sprawdzaniu sprzÄ?tu zaraz po uruchomieniu ukazuje siÄ? monit - jest do??Ä? d??ugi i nie zapamiÄ?tam ca??ego - tak czy siak dotyczy mniej wiÄ?cej braku obs??ugi procesora przez p??ytÄ? g????wnÄ?(motherboard).

Jeszcze troszkÄ? o okoliczno??ciach - mianowicie problem pojawi?? siÄ? nie dalej jak trzy, cztery miesiÄ?ce wstecz, ca??kiem spontanicznie, choÄ? zale??y od punktu widzenia - pud??o ma ko??o trzech, czterech lat. Dok??adnie nie pamiÄ?tam choÄ? da siÄ? to sprawdziÄ?. LubiÄ? od czasu do czasu zrelaksowaÄ? siÄ? i w??Ä?czam grÄ? - wczoraj pobra??em Skyrim i zdarzenie nastÄ?puje po dziesiÄ?ciu, dwudziestu minutach grania niezale??nie czy komputer jest w??Ä?czony od p???? godziny czy od czterech godzin. To samo przy UT 04 - te?? ??wie??o zainstalowanym. ?šwie??o zainstalowane jest tak??e Age of Pirates Carribean Tales i problem nie pojawia siÄ? - to samo przy AVP2 czy AoE3 - brak "impactu"; Zdarzenie tak??e nie mia??o miejsca przy Mass Efect'ie 2 a wczoraj w??Ä?czy??em z ciekawo??ci - sprawdziÄ? efekt i tak??e wystÄ?pi?? ten problem. Mam dual boota - Win XP i Win7 - obie wersje nie ??wie??e, SP2 i ang. wersja si??demki. Nie chodzi o detale - bawi??em siÄ? i w tym, przy najni??szych i najwy??szych mo??liwo??ciach gier efekt nastÄ?powa?? w zbli??onym czasie. Aktualnie bawiÄ? siÄ? ze sterownikami ale nie bardzo mam nadziejÄ?, ??e to co?? pomo??e. Mo??e nowy system? Czekam na opinie,

z powa??aniem:

Sart.

Sprawd?? przede wszystkim ch??odzenie procka (nowa pasta ) i spr??buj podmieniÄ? (pozyczyÄ?) zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi