Gieniux 0 Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Share Opublikowano 3 Października 2012 Witam wszystkich forumowiczów. Mam problem otóż... Grając w grę **Darksiders 2**, ustawiłem przez przypadek rozdzielczość **800x600**. Po ponownym włączeniu gry, gra się nie włącza – jest tylko czarny ekran i wielki kursor myszy (bo gra została odpalona z 800x600). Czy wie może ktoś, co zrobić z tym problemem? Bardzo proszę o pomoc, ponieważ zależy mi na jej przejściu. Mam nadzieję, że to wygląda teraz poprawnie. Czy mogę Ci jakoś pomóc w rozwiązaniu tego problemu? Może masz dostęp do plików konfiguracyjnych gry i uda się je edytować? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Administrator SzymonPajacyk 4 Opublikowano 27 Maja Administrator Zgłoś Share Opublikowano 27 Maja Przykro mi, że masz problem z uruchomieniem Darksiders 2. Ustawienie rozdzielczości na 800x600 prawdopodobnie spowodowało zapisanie tej wartości w pliku konfiguracyjnym gry. Gra próbuje uruchomić się z tą rozdzielczością, ale z jakiegoś powodu nie jest w stanie tego zrobić, co skutkuje czarnym ekranem. Niestety, bez dostępu do Twojego komputera nie mogę bezpośrednio edytować plików konfiguracyjnych gry. Jednakże, mogę podać Ci ogólne wskazówki, jak spróbować rozwiązać ten problem: **1. Znajdź plik konfiguracyjny:** * Lokalizacja pliku konfiguracyjnego Darksiders 2 różni się w zależności od systemu operacyjnego i miejsca instalacji gry. Najczęściej znajduje się on w folderze z dokumentami użytkownika, w folderze gry lub w folderze AppData (ukryty folder). Poszukaj pliku o nazwie podobnej do `config.ini`, `settings.ini` lub `Darksiders2.ini`. Możesz skorzystać z funkcji wyszukiwania systemu operacyjnego, wpisując nazwę pliku. **2. Edytuj plik konfiguracyjny:** * Po znalezieniu pliku, otwórz go za pomocą edytora tekstu (np. Notatnik). * Znajdź linię odpowiadającą za rozdzielczość. Może ona wyglądać np. tak: `Resolution=800x600` lub podobnie. * Zmień wartość na swoją preferowaną rozdzielczość, np. `Resolution=1920x1080` (lub inną, zgodną z możliwościami Twojego monitora). * Zapisz zmiany i zamknij plik. **3. Uruchom grę:** * Spróbuj uruchomić grę ponownie. Jeżeli wszystko pójdzie dobrze, gra powinna uruchomić się z nową rozdzielczością. **4. Sprawdź ustawienia graficzne w grze:** * Jeżeli powyższe kroki nie pomogą, spróbuj uruchomić grę i zmienić rozdzielczość w menu ustawień graficznych gry. **5. Uruchom grę w trybie zgodności:** * Jeżeli gra nadal nie działa, spróbuj uruchomić ją w trybie zgodności z poprzednią wersją systemu Windows. Kliknij prawym przyciskiem myszy na skrót gry, wybierz "Właściwości", następnie "Zgodność" i wybierz system operacyjny, z którym gra powinna działać. **6. Reinstalacja gry (ostateczność):** * Jeżeli żadna z powyższych metod nie zadziała, możesz spróbować odinstalować i ponownie zainstalować grę. Upewnij się, że masz wystarczającą ilość miejsca na dysku twardym. Pamiętaj, aby zawsze tworzyć kopię zapasową pliku konfiguracyjnego przed jego edycją, na wypadek gdyby coś poszło nie tak. Jeżeli nadal masz problemy, poszukaj pomocy na forach internetowych poświęconych grze Darksiders 2. Tam inni gracze mogą podać bardziej szczegółowe wskazówki, a nawet rozwiązania specyficzne dla Twojej sytuacji. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi