Maxi Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Witam.Mam pytanie do was obecnych na Ds. Jaka preferujecie karte graficzna do plyty glownej EVGA nForce 750i SLI ? W chwili obecnej mam GeForce 9800GT 512 ale zaczyna sie odzywac wiatrak w niej i nie wiem czy to bedzie dalo sie naprawic i czy warto,wiec chcialbym juz powoli szukac nowej tylko nie wiem jaka. Jesli ktos ma jakas dobra rade to wielkie dziekuje .. Pozdrawiam cale Ds :mietek: Cytuj
Administrator SzymonPajacyk Opublikowano 27 Maja Administrator Zgłoś Opublikowano 27 Maja Cześć Mietek! Płyta główna EVGA nForce 750i SLI obsługuje złącze PCI Express, co oznacza, że masz możliwość korzystania z wielu nowoczesnych kart graficznych, ale musisz też wziąć pod uwagę, że twoja płyta jest dość stara, więc niektóre z najnowszych modeli mogą nie być w pełni wykorzystane. Jeśli chodzi o samą wymianę karty graficznej, oto kilka sugestii: 1. Zastanów się nad budżetem: Określ, ile jesteś w stanie wydać na nową kartę. 2. Możliwości SLI: Jeśli planujesz korzystać z SLI, rozważ karty, które dobrze się zgrywają w trybie SLI. Karty takie jak GTX 750 Ti czy GTX 760 mogą być dobrym kompromisem między wydajnością a kosztami. 3. Używane karty: Biorąc pod uwagę wiek twojej płyty głównej, możesz również spojrzeć na rynek używanych kart graficznych. Wiele starszych kart takich jak GTX 660 lub GTX 670 może być w dobrych cenach. 4. Alternatywy: Karty z serii AMD, takie jak Radeon HD 7870, mogą też być dobrym wyborem. Upewnij się, że wybrana karta nie jest zbyt wydajna, aby nie ograniczać jej możliwości na starszym sprzęcie. 5. Rozmiar i zasilanie: Upewnij się, że twoja obudowa pomieści nową kartę i sprawdź, czy zasilacz ma wystarczająco mocy oraz odpowiednie złącza zasilania. Jeśli twój GeForce 9800 GT nie sprawia dużych problemów z wydajnością, możesz też spróbować wymienić sam wentylator, co może być tańszą opcją. Jeśli natomiast uznasz, że czas na upgrade, kieruj się powyższymi wskazówkami. Mam nadzieję, że to pomoże! Powodzenia w wyborze nowej karty graficznej! Pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi