Ciri 30 Napisano 10 Październik 2014 (edytowane) Sk??adniki: 1/2 kg fileta z kurczaka 4 plastry szynki - 4 plastry sera ??????tego - 2 jajka - mÄ?ka - bu??ka tarta - kilka r????yczek broku?? - przyprawa do kurczaka - s??l - pieprz - r????yczki broku?? (gotujemy 2-3 minuty) - 2 woreczki ry??u - (1/2 ) -(1 kg )marchewki - mas??o - bu??ka tarta - maggi Sos : 400 ml roso??u lub kostka roso??owa ( mo??na rozpu??ciÄ? ) -10 dkg mas??a , (2-3 ) ??y??ek cytryny ,3 ??y??ki ??mietany ( 30% ) lub 5 ??y??ek ( 18 % ) -cukier -mÄ?ka -s??l Przygotowanie : Fileta ubijamy ,posypujemy przyprawami, uk??adamy plasterek szynki mniejszÄ? r????yczkÄ? broku?? i przewijamy raz nastÄ?pnie,zwijamy ser w rulonik k??adziemy na miÄ?sie i przewijamy jeszcze raz ,zwijaÄ? tworzÄ?c ro??ki . Panierujemy w mÄ?ce,jajku ,bu??ce tartej. Sma??ymy na rozgrzanym oleju z obu stron . Dwa woreczki ry??u ,ugotowaÄ? wed??ug przepisu na opakowaniu . MarchewkÄ? obraÄ? umyÄ? ,osoliÄ? dodaÄ? ??y??eczkÄ? cukru i ugotowaÄ?, pokroiÄ? w kostkÄ? pokropiÄ? maggi dodaÄ? bu??kÄ?, podsma??onÄ? na ma??le i delikatnie wymieszaÄ? . Sos - W rondelku ,rozpu??ciÄ? mas??o na ,gorÄ?cy t??uszcz wsypaÄ? 2 ??y??ki maki ( pszennej ) intensywnie mieszajÄ?c aby z t??uszczu i mÄ?ki utworzy??a siÄ?, jednolita papka). Do papki wlewaÄ?( powoli by nie utworzy??y siÄ? grudki) uprzednio ugotowany i gorÄ?cy ros???? ( 400 ml ) wciÄ??? intensywnie mieszajÄ?c. Gdy papka wch??onie dodany ros???? odstawiÄ? z ognia i dodaÄ? 2-3 ??y??ki soku z cytryny. 1 ??y??kÄ? cukru ,3 ??y??ki ??mietany ,wymieszaÄ? i sos gotowy. Edytowane 10 Październik 2014 przez carla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach