Ciri 30 Napisano 15 Październik 2014 Sk??adniki: 8 bia??ek ze ??redniej wielko??ci jajek 40 ml oleju 80 ml mleka 70 g mÄ?ki pszennej ??y??eczka proszku do pieczenia szczypta soli laska wanilii 70 g cukru pudru Przygotowanie: W misce mieszamy mleko z olejem. Dodajemy mÄ?kÄ? wymieszanÄ? z proszkiem do pieczenia ,solÄ? ,waniliÄ?,sk??adniki dok??adnie miksujemy. Bia??ka ubijamy na sztywnÄ? pianÄ? ,pod koniec dodajÄ?c cukier puder. PianÄ? delikatnie ??Ä?czymy z ciastem ,dok??adnie mieszajÄ?c sk??adniki. Ciasto przelewamy do tortownicy 18 cm (lub 17cm â??nie smarujemy t??uszczem) ,pieczemy 40 minut w temperaturze 170°C. NastÄ?pnie piekarnik wy??Ä?czamy ,lekko uchylamy drzwiczki i przez 10 minut studzimy. Wyjmujemy ciasto ,przykrywamy papierem do pieczenia ,tortownicÄ? obracamy do g??ry dnem. Studzimy tak by by?? lekki dop??yw powietrza ,do czasu kiedy ciasto zupe??nie wystygnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach