Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Ciri

Anielskie ciasto szyfonowe

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki:

 

8 bia??ek ze ??redniej wielko??ci jajek

40 ml oleju

80 ml mleka

70 g mÄ?ki pszennej

??y??eczka proszku do pieczenia

szczypta soli

laska wanilii

70 g cukru pudru

 

 

 

Przygotowanie:

 

W misce mieszamy mleko z olejem. Dodajemy mÄ?kÄ? wymieszanÄ? z proszkiem do pieczenia ,solÄ? ,waniliÄ?,sk??adniki dok??adnie miksujemy.

Bia??ka ubijamy na sztywnÄ? pianÄ? ,pod koniec dodajÄ?c cukier puder. PianÄ? delikatnie ??Ä?czymy z ciastem ,dok??adnie mieszajÄ?c sk??adniki. Ciasto przelewamy do tortownicy 18 cm (lub 17cm â??nie smarujemy t??uszczem) ,pieczemy 40 minut w temperaturze 170°C. NastÄ?pnie piekarnik wy??Ä?czamy ,lekko uchylamy drzwiczki i przez 10 minut studzimy. Wyjmujemy ciasto ,przykrywamy papierem do pieczenia ,tortownicÄ? obracamy do g??ry dnem. Studzimy tak by by?? lekki dop??yw powietrza ,do czasu kiedy ciasto zupe??nie wystygnie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.