Ciri 30 Napisano 15 Październik 2014 Sk??adniki: 5 plastr??w kark??wki o grubo??ci 1,5 cm s??l, pieprz papryka s??odka 0,5 kg pieczarek 1/2 ma??ej czerwonej papryki 10 plastr??w sera ??????tego 1 ??y??ka tymianku 1 ??y??ka oregano Przygotowanie: Plastry kark??wki cienko rozbijamy t??uczkiem i posypujemy solÄ?, pieprzem i paprykÄ? s??odkÄ?. Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy a?? woda odparuje. PaprykÄ? kroimy w ma??Ä? kostkÄ? i dodajemy do pieczarek razem z tymiankiem i oregano. Wszystko razem wymieszamy. Na po??owie plastra kark??wki k??adziemy plasterek sera, na ser k??adziemy pieczarki z paprykÄ?, na to zn??w plasterek sera i sk??adamy na p????, przykrywajÄ?c drugÄ? po??owa plastra. Posk??adanÄ? kark??wkÄ? uk??adamy na blasze z piekarnika lub w innym naczyniu do zapiekania. Wlewamy do naczynia ok. p???? szklanki wody (je??li bÄ?dziemy piec w mniejszym naczyniu to wody te?? wlewamy mniej). Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach