Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Ciri

Karkówka z pieczarkami i papryką

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki:

 

5 plastr??w kark??wki o grubo??ci 1,5 cm

s??l, pieprz

papryka s??odka

0,5 kg pieczarek

1/2 ma??ej czerwonej papryki

10 plastr??w sera ??????tego

1 ??y??ka tymianku

1 ??y??ka oregano

 

 

Przygotowanie:

 

Plastry kark??wki cienko rozbijamy t??uczkiem i posypujemy solÄ?, pieprzem i paprykÄ? s??odkÄ?. Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy a?? woda odparuje. PaprykÄ? kroimy w ma??Ä? kostkÄ? i dodajemy do pieczarek razem z tymiankiem i oregano. Wszystko razem wymieszamy. Na po??owie plastra kark??wki k??adziemy plasterek sera, na ser k??adziemy pieczarki z paprykÄ?, na to zn??w plasterek sera i sk??adamy na p????, przykrywajÄ?c drugÄ? po??owa plastra. Posk??adanÄ? kark??wkÄ? uk??adamy na blasze z piekarnika lub w innym naczyniu do zapiekania. Wlewamy do naczynia ok. p???? szklanki wody (je??li bÄ?dziemy piec w mniejszym naczyniu to wody te?? wlewamy mniej). Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.