Ciri 30 Napisano 21 Październik 2014 sk??adniki: 80 dag brukselek 1 cebula 5 ??y??ek oleju 2 spore ziemniaki 4 szklanki bulionu drobiowego 4 tosty pszenne (pokrojone) 1 zÄ?bek czosnku (roztarty) zio??a prowansalskie 1 czubata ??y??ka mas??a 1/2 szklanki ??mietany krem??wki 3 ga??Ä?zki tymianku s??l, pieprz Przygotowanie: 1. Brukselki oczy??Ä?, op??ucz, osusz. CebulÄ? obierz, 1/2 cebuli posiekaj, resztÄ? pokr??j w grubÄ? kostkÄ?. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij na nim posiekanÄ? cebulÄ?. Do?????? brukselki i kr??tko razem podsma??. Prze?????? do garnka. 2. Ziemniaki obierz, potnij. WrzuÄ? do garnka z brukselkami. Wlej bulion. Gotuj ok. 20 minut. Tosty posmaruj czosnkiem. Posyp zio??ami, zrumie?? na ma??le. Zdejmij. Na tym samym t??uszczu zrumie?? kostki cebuli. 3. ZupÄ? zmiksuj. Po??Ä?cz ze ??mietanÄ?. Podgrzej. Przypraw solÄ? i pieprzem. Posyp grzankami, cebulkÄ? i posiekanym tymiankiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach