Ciri 32 Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Share Opublikowano 21 Października 2014 sk??adniki: 80 dag brukselek 1 cebula 5 ??y??ek oleju 2 spore ziemniaki 4 szklanki bulionu drobiowego 4 tosty pszenne (pokrojone) 1 zÄ?bek czosnku (roztarty) zio??a prowansalskie 1 czubata ??y??ka mas??a 1/2 szklanki ??mietany krem??wki 3 ga??Ä?zki tymianku s??l, pieprz Przygotowanie: 1. Brukselki oczy??Ä?, op??ucz, osusz. CebulÄ? obierz, 1/2 cebuli posiekaj, resztÄ? pokr??j w grubÄ? kostkÄ?. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij na nim posiekanÄ? cebulÄ?. Do?????? brukselki i kr??tko razem podsma??. Prze?????? do garnka. 2. Ziemniaki obierz, potnij. WrzuÄ? do garnka z brukselkami. Wlej bulion. Gotuj ok. 20 minut. Tosty posmaruj czosnkiem. Posyp zio??ami, zrumie?? na ma??le. Zdejmij. Na tym samym t??uszczu zrumie?? kostki cebuli. 3. ZupÄ? zmiksuj. Po??Ä?cz ze ??mietanÄ?. Podgrzej. Przypraw solÄ? i pieprzem. Posyp grzankami, cebulkÄ? i posiekanym tymiankiem. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.