Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Ciri

Zupa brukselkowa

Rekomendowane odpowiedzi

sk??adniki:

80 dag brukselek

1 cebula

5 ??y??ek oleju

2 spore ziemniaki

4 szklanki bulionu drobiowego

4 tosty pszenne (pokrojone)

1 zÄ?bek czosnku (roztarty)

zio??a prowansalskie

1 czubata ??y??ka mas??a

1/2 szklanki ??mietany krem??wki

3 ga??Ä?zki tymianku

s??l, pieprz

 

Przygotowanie:

1. Brukselki oczy??Ä?, op??ucz, osusz. CebulÄ? obierz, 1/2 cebuli posiekaj, resztÄ? pokr??j w grubÄ? kostkÄ?. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij na nim posiekanÄ? cebulÄ?. Do?????? brukselki i kr??tko razem podsma??. Prze?????? do garnka.

2. Ziemniaki obierz, potnij. WrzuÄ? do garnka z brukselkami. Wlej bulion. Gotuj ok. 20 minut. Tosty posmaruj czosnkiem. Posyp zio??ami, zrumie?? na ma??le. Zdejmij. Na tym samym t??uszczu zrumie?? kostki cebuli.

3. ZupÄ? zmiksuj. Po??Ä?cz ze ??mietanÄ?. Podgrzej. Przypraw solÄ? i pieprzem. Posyp grzankami, cebulkÄ? i posiekanym tymiankiem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

    • 1 Posts
    • 95 Views
    • 4 Posts
    • 792 Views

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.