Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sk??adniki:

30 g ga??Ä?zek bazylii

250 ml rafinowanej oliwy (nie ekstra virgin)

3-4 ga??Ä?zki ??wie??ego rozmarynu

gar??Ä? ??wie??ych li??ci sza??wii 8 zÄ?bk??w czosnku

 

Przygotowanie:

Wyparz butelki, podgrzej oliwÄ? do temp. 90 st. C na ??rednim ogniu 2-3 minuty.

Rozmaryn: umyj ga??Ä?zki, osusz rÄ?cznikiem papierowym, prze?????? do garnka z gorÄ?cÄ? oliwÄ?, zostaw na ogniu na minutÄ?. Prze?????? do butelki, zalej oliwÄ?, zamknij i wystud??.

Bazylia: umyj li??cie i dok??adnie osusz, potem postÄ?puj jak wy??ej.

Sza??wia: op??ucz gar??Ä? li??ci, osusz dok??adnie i dalej postÄ?puj jak wy??ej.

Czosnek: sma?? przez 2 minuty w odrobinie oliwy, nie dopu??Ä? do przypalenia. Wlej resztÄ? oliwy i podgrzewaj 2-3 minuty, potem postÄ?puj jak wy??ej.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.