Ciri 30 Napisano 21 Październik 2014 Sk??adniki na pierogi z grzybami: Ciasto na pierogi: 30 dag mÄ?ki 15 dag mas??a 1 jajko 1 ??y??ka kwa??nej ??mietany s??l Farsz do pierog??w: 5 dag suszonych grzyb??w cebula 1 ??y??ka mas??a 1 ??y??ka tartej bu??ki 1 ??y??ka posiekanej natki pietruszki 2 jajka gotowane na twardo 1 ??y??ka tartej bu??ki Spos??b przygotowania pierog??w z grzybami: Do mÄ?ki dodaÄ?, mas??o, jajko, ??mietanÄ? i s??l. Dok??adnie wyrobiÄ? ciasto i wstawiÄ? na godzinÄ? do lod??wki. Namoczone grzyby zagotowaÄ? w niewielkiej ilo??ci wody, a nastÄ?pnie drobno posiekaÄ?. PosiekanÄ? drobno cebulÄ? zeszkliÄ? na ma??le, dodaÄ? grzyby i chwilÄ? dusiÄ?. Do ostudzonych grzyb??w dodaÄ? posiekanÄ? natkÄ? pietruszki, drobno pokrojone jajka na twardo, bu??kÄ? tartÄ? i wymieszaÄ? wszystko z surowym jajkiem. Po rozwa??kowaniu ciasta wycinaÄ? szklankÄ? krÄ???ki, nape??niaÄ? farszem, dok??adnie skleiÄ? brzegi, uk??adaÄ? na posmarowanej t??uszczem blasze. NastÄ?pnie wstawiÄ? do gorÄ?cego piekarnika i upiec na z??oty kolor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach