Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Ciri

Gulasz z grzybów

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki na grzybowy gulasz:

 

600 g grzyb??w (pieczarek, boczniak??w, kurek, borowik??w)

10 g suszonych borowik??w

3 ??y??ki oleju

40 g wÄ?dzonego boczku

warzywa: 1 cebula, 2 marchewki, seler naciowy

przyprawy: pieprz, s??l, li??Ä? laurowy, majeranek, tymianek, natka pietruszki, 3 zÄ?bki czosnku

100 ml ??mietany i 1 ??y??eczka mÄ?ki ziemniaczanej

ocet winny

200 g ziemniak??w

 

 

Spos??b przygotowania grzybowego gulaszu:

 

Grzyby oczy??ciÄ?, op??ukaÄ? i pokroiÄ? na du??e kawa??ki. Boczek pokroiÄ? w drobnÄ? kostkÄ?, marchewkÄ? w krÄ???ki, a cebulÄ? drobno posiekaÄ?. Na rozgrzanym oleju obsma??yÄ? boczek i cebulÄ?, dodaÄ? marchewkÄ? i dalej sma??yÄ?. NastÄ?pnie dodaÄ? suszone borowiki i inne grzyby. Dok??adnie obsma??yÄ?, posypaÄ? przyprawami i dusiÄ? podlewajÄ?c gorÄ?cÄ? wodÄ?. Kiedy grzyby bÄ?dÄ? na wp???? miÄ?kkie, dodaÄ? li??Ä? laurowy, seler naciowy, majeranek, posoliÄ? i dalej gotowaÄ? na lekkim ogniu. Pod koniec gotowania gulasz popieprzyÄ?. Do gulaszu wmieszaÄ? mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ? rozcie??czonÄ? wodÄ?, ??mietanÄ?, posiekanÄ? natkÄ? pietruszki, posiekany czosnek oraz dodaÄ? odrobinÄ? octu winnego. Podczas gdy gulasz siÄ? gotuje, odrÄ?bnie ugotowaÄ? pokrojone ziemniaki, rozgnie??Ä? je i wmieszaÄ? do gulaszu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.