Ciri 30 Napisano 21 Październik 2014 Sk??adniki na grzybowy gulasz: 600 g grzyb??w (pieczarek, boczniak??w, kurek, borowik??w) 10 g suszonych borowik??w 3 ??y??ki oleju 40 g wÄ?dzonego boczku warzywa: 1 cebula, 2 marchewki, seler naciowy przyprawy: pieprz, s??l, li??Ä? laurowy, majeranek, tymianek, natka pietruszki, 3 zÄ?bki czosnku 100 ml ??mietany i 1 ??y??eczka mÄ?ki ziemniaczanej ocet winny 200 g ziemniak??w Spos??b przygotowania grzybowego gulaszu: Grzyby oczy??ciÄ?, op??ukaÄ? i pokroiÄ? na du??e kawa??ki. Boczek pokroiÄ? w drobnÄ? kostkÄ?, marchewkÄ? w krÄ???ki, a cebulÄ? drobno posiekaÄ?. Na rozgrzanym oleju obsma??yÄ? boczek i cebulÄ?, dodaÄ? marchewkÄ? i dalej sma??yÄ?. NastÄ?pnie dodaÄ? suszone borowiki i inne grzyby. Dok??adnie obsma??yÄ?, posypaÄ? przyprawami i dusiÄ? podlewajÄ?c gorÄ?cÄ? wodÄ?. Kiedy grzyby bÄ?dÄ? na wp???? miÄ?kkie, dodaÄ? li??Ä? laurowy, seler naciowy, majeranek, posoliÄ? i dalej gotowaÄ? na lekkim ogniu. Pod koniec gotowania gulasz popieprzyÄ?. Do gulaszu wmieszaÄ? mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ? rozcie??czonÄ? wodÄ?, ??mietanÄ?, posiekanÄ? natkÄ? pietruszki, posiekany czosnek oraz dodaÄ? odrobinÄ? octu winnego. Podczas gdy gulasz siÄ? gotuje, odrÄ?bnie ugotowaÄ? pokrojone ziemniaki, rozgnie??Ä? je i wmieszaÄ? do gulaszu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach