Ciri Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2014 Sk??adniki na grzybowy gulasz: 600 g grzyb??w (pieczarek, boczniak??w, kurek, borowik??w) 10 g suszonych borowik??w 3 ??y??ki oleju 40 g wÄ?dzonego boczku warzywa: 1 cebula, 2 marchewki, seler naciowy przyprawy: pieprz, s??l, li??Ä? laurowy, majeranek, tymianek, natka pietruszki, 3 zÄ?bki czosnku 100 ml ??mietany i 1 ??y??eczka mÄ?ki ziemniaczanej ocet winny 200 g ziemniak??w Spos??b przygotowania grzybowego gulaszu: Grzyby oczy??ciÄ?, op??ukaÄ? i pokroiÄ? na du??e kawa??ki. Boczek pokroiÄ? w drobnÄ? kostkÄ?, marchewkÄ? w krÄ???ki, a cebulÄ? drobno posiekaÄ?. Na rozgrzanym oleju obsma??yÄ? boczek i cebulÄ?, dodaÄ? marchewkÄ? i dalej sma??yÄ?. NastÄ?pnie dodaÄ? suszone borowiki i inne grzyby. Dok??adnie obsma??yÄ?, posypaÄ? przyprawami i dusiÄ? podlewajÄ?c gorÄ?cÄ? wodÄ?. Kiedy grzyby bÄ?dÄ? na wp???? miÄ?kkie, dodaÄ? li??Ä? laurowy, seler naciowy, majeranek, posoliÄ? i dalej gotowaÄ? na lekkim ogniu. Pod koniec gotowania gulasz popieprzyÄ?. Do gulaszu wmieszaÄ? mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ? rozcie??czonÄ? wodÄ?, ??mietanÄ?, posiekanÄ? natkÄ? pietruszki, posiekany czosnek oraz dodaÄ? odrobinÄ? octu winnego. Podczas gdy gulasz siÄ? gotuje, odrÄ?bnie ugotowaÄ? pokrojone ziemniaki, rozgnie??Ä? je i wmieszaÄ? do gulaszu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.