Ciri Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 Sk??adniki 1/2 kg mas??a 350 g cukru 350 g mÄ?ki 6 jajek 15 g proszku do pieczenia 2 ??y??ki kakao 1/2 l mleka 3,2% 300 g suszonej ??urawiny budy?? waniliowy 200 g gorzkiej czekolady Przygotowanie Po??owÄ? mas??a ucieramy z 250 g cukru i jajkami ,na jednolitÄ? masÄ?. MÄ?kÄ? ??Ä?czymy z proszkiem do pieczenia ,stopniowo dodajÄ?c do masy. Ciasto dzielimy na dwie czÄ???ci. Do jednej porcji dodajemy kakao i ??y??kÄ? mleka. BlaszkÄ? wyk??adamy papierem do pieczenia ,wylewamy najpierw jasne ciasto ,p????niej ciemne. Na wierzch sypiemy 250 g ??urawin ,ciasto przykrywamy pergaminem i pieczemy 45 min w temperaturze 175°C. Budy?? mieszamy ze 150 ml mleka. ResztÄ? mleka zagotowujemy ze 100 g cukru ,??Ä?czymy z budyniem ,zagotowujemy i studzimy. ResztÄ? mas??a ucieramy budyniem. Tak przygotowany krem uk??adamy na ostudzonym cie??cie. Wierzch posypujemy startÄ? czekoladÄ? i pozosta??Ä? ??urawinÄ?. Ciasto wstawiamy na min 2 godziny do lod??wki.
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się