Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Ciri

Ciasto czekoladowe z żurawiną

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki

 

1/2 kg mas??a

350 g cukru

350 g mÄ?ki

6 jajek

15 g proszku do pieczenia

2 ??y??ki kakao

1/2 l mleka 3,2%

300 g suszonej ??urawiny

budy?? waniliowy

200 g gorzkiej czekolady

 

Przygotowanie

 

Po??owÄ? mas??a ucieramy z 250 g cukru i jajkami ,na jednolitÄ? masÄ?. MÄ?kÄ? ??Ä?czymy z proszkiem do pieczenia ,stopniowo dodajÄ?c do masy. Ciasto dzielimy na dwie czÄ???ci. Do jednej porcji dodajemy kakao i ??y??kÄ? mleka. BlaszkÄ? wyk??adamy papierem do pieczenia ,wylewamy najpierw jasne ciasto ,p????niej ciemne. Na wierzch sypiemy 250 g ??urawin ,ciasto przykrywamy pergaminem i pieczemy 45 min w temperaturze 175°C.

Budy?? mieszamy ze 150 ml mleka. ResztÄ? mleka zagotowujemy ze 100 g cukru ,??Ä?czymy z budyniem ,zagotowujemy i studzimy. ResztÄ? mas??a ucieramy budyniem. Tak przygotowany krem uk??adamy na ostudzonym cie??cie. Wierzch posypujemy startÄ? czekoladÄ? i pozosta??Ä? ??urawinÄ?. Ciasto wstawiamy na min 2 godziny do lod??wki.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

    • 1 Posts
    • 242 Views
    • 2 Posts
    • 281 Views

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.