Ciri 32 Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Share Opublikowano 22 Października 2014 Sk??adniki dojrza??e pomidory 40 dkg cebula 1 szt pieczarki 20 dkg wywar warzywny 1 l s??l, pieprz czarny, ga??ka muszkato??owa, suszony tymianek naÄ? pietruszki mas??o 2 ??y??ki ziele angielskie, li??cie laurowe ??mietanka 30% 2 ??y??ki grzanki: bagietka 1 szt, ser ??????ty 10 dkg, mas??o 1 ??y??ka Przygotowanie Pomidory sparzyÄ? wrzÄ?tkiem, obraÄ? ze sk??rki, pokroiÄ? w kostkÄ?. Grzyby obraÄ? ze sk??rki, je??eli sÄ? du??e, pokroiÄ? na Ä?wiartki, je??eli malutkie, zostawiÄ? w ca??o??ci. CebulÄ? obraÄ?, pokroiÄ? w p????plasterki. Podsma??yÄ? na ??y??ce mas??a, dodaÄ? pokrojone pomidory, doprawiÄ? solÄ?, pieprzem, ga??kÄ? muszkato??owÄ?, tymiankiem. GotowaÄ? do momentu, gdy powstanie gÄ?sty sos. W??wczas wlaÄ? wywar warzywny, wrzuciÄ? ziele angielskie (2 szt), li??Ä? laurowy (1 szt), posiekanÄ? naÄ? pietruszki. Ca??o??Ä? gotowaÄ? oko??o 15 minut. W tym czasie podsma??yÄ? na ma??le pieczarki, nastÄ?pnie dodaÄ? je do zupy. Wszystko razem gotowaÄ? 5 minut i dodaÄ? ??mietankÄ?. WymieszaÄ?, doprawiÄ? zupÄ? do smaku, je??eli jest jeszcze taka potrzeba. Grzanki: BagietkÄ? pokroiÄ?, ka??dy jej kawa??ek posmarowaÄ? mas??em. Na ma??le ok??adaÄ? plasterki sera ??????tego*. Grzanki zapiekaÄ? w piekarniku o temperaturze 180 stopni, do momentu rozpuszczenia sera. * Ser ??????ty mo??na r??wnie?? utrzeÄ? na tarce o grubych oczkach, i tartym posypaÄ? grzanki. Smacznego. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.