Ciri 30 Napisano 22 Październik 2014 Sk??adniki dojrza??e pomidory 40 dkg cebula 1 szt pieczarki 20 dkg wywar warzywny 1 l s??l, pieprz czarny, ga??ka muszkato??owa, suszony tymianek naÄ? pietruszki mas??o 2 ??y??ki ziele angielskie, li??cie laurowe ??mietanka 30% 2 ??y??ki grzanki: bagietka 1 szt, ser ??????ty 10 dkg, mas??o 1 ??y??ka Przygotowanie Pomidory sparzyÄ? wrzÄ?tkiem, obraÄ? ze sk??rki, pokroiÄ? w kostkÄ?. Grzyby obraÄ? ze sk??rki, je??eli sÄ? du??e, pokroiÄ? na Ä?wiartki, je??eli malutkie, zostawiÄ? w ca??o??ci. CebulÄ? obraÄ?, pokroiÄ? w p????plasterki. Podsma??yÄ? na ??y??ce mas??a, dodaÄ? pokrojone pomidory, doprawiÄ? solÄ?, pieprzem, ga??kÄ? muszkato??owÄ?, tymiankiem. GotowaÄ? do momentu, gdy powstanie gÄ?sty sos. W??wczas wlaÄ? wywar warzywny, wrzuciÄ? ziele angielskie (2 szt), li??Ä? laurowy (1 szt), posiekanÄ? naÄ? pietruszki. Ca??o??Ä? gotowaÄ? oko??o 15 minut. W tym czasie podsma??yÄ? na ma??le pieczarki, nastÄ?pnie dodaÄ? je do zupy. Wszystko razem gotowaÄ? 5 minut i dodaÄ? ??mietankÄ?. WymieszaÄ?, doprawiÄ? zupÄ? do smaku, je??eli jest jeszcze taka potrzeba. Grzanki: BagietkÄ? pokroiÄ?, ka??dy jej kawa??ek posmarowaÄ? mas??em. Na ma??le ok??adaÄ? plasterki sera ??????tego*. Grzanki zapiekaÄ? w piekarniku o temperaturze 180 stopni, do momentu rozpuszczenia sera. * Ser ??????ty mo??na r??wnie?? utrzeÄ? na tarce o grubych oczkach, i tartym posypaÄ? grzanki. Smacznego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach