Ciri 32 Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Share Opublikowano 22 Października 2014 (edytowane) Sk??adniki 1500 ml wody 330 ml ??urku 200 ml ??mietany 22% 250 g jogurtu kokosowego 250 g surimi 100 g makaronu sojowego 1 por 2 marchewki 5-7 pieczarek 1 ca??e chili suszone 1-2 ??y??ki wi??rek kokosowych 1 ??y??eczka ziaren kolendry 2 zÄ?bki czosnku 1 ??y??ka ??wie??ego imbiru 1-2 ??y??ki sezamu /jasny i ciemny/ 2 ??y??ki cukru trzcinowego oliwa sos sojowy jasny i ciemny sos rybny ocet ry??owy s??l pieprz Przygotowanie ??urek rozprowadzam w wodzie. ZagotowujÄ?. Wrzucam chili, kolendrÄ?, zmia??d??ony czosnek i gotujÄ?. KrojÄ? jasnÄ? czÄ???Ä? pora w plastry i dok??adam do ??urku. DuszÄ? na niewielkim ogniu. Marchew krojÄ? w s??upki. Na patelni rozgrzewam 2 ??y??ki oleju ry??owego. Podsma??am sezam. DodajÄ? marchew, zasypujÄ? cukrem i sma??Ä? chwilÄ?. ?šmietanÄ? mieszam z jogurtem. Zaprawiam kilkoma ??y??kami ??urku. Dolewam do zupy i mieszam. DodajÄ? podsma??onÄ? marchew. Wkrawam oczyszczone pieczarki. DuszÄ?. Na patelniÄ? po marchewkach wrzucam pokrojone surimi. Przyprawiam lekko sezamem, solÄ? i pieprzem. Makaron sojowy zalewam wrzÄ?tkiem i czekam chwilÄ?. Dok??adam do surimi i sma??Ä?. DodajÄ? do zupy pod koniec gotowania. Przyprawiam do smaku. PodajÄ? od razu. Bardzo gorÄ?ce. Edytowane 22 Października 2014 przez carla Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.