Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Ciri

Rolada z szynki

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki

 

1 kg szynki

200 g ??????tego sera

1 czerwona papryka

??wie??y koperek

??wie??a natka pietruszki

S??l morska

Pieprz

Musztarda

 

 

Przygotowanie

 

MiÄ?so krojÄ? w plastry i rozbijam t??uczkiem, tak by nie rozerwaÄ? kotlet??w, uk??adam na desce nak??adajÄ?c, czÄ???ciowo, jeden plaster na drugi, posypujÄ? solÄ? i pieprzem oraz smarujÄ? musztardÄ?. ??????ty ser ??cieram na tarce o du??ych oczkach i posypujÄ? przygotowane miÄ?so. PaprykÄ? oczyszczam z nasion, krojÄ? w do??Ä? grube paski i uk??adam po dwa na serze. PomiÄ?dzy paprykÄ? uk??adam po kilka ga??Ä?zek ??wie??ego koperku, wcze??niej umytego i wysuszonego. Podwa??ajÄ?c rÄ?kÄ? zwijam miÄ?so w roladÄ?, spinam wyka??aczkami i uk??adam w naczyniu ??aroodpornym. Na wierzchu uk??adam ga??Ä?zki natki pietruszki. Piekarnik nagrzewam do 220°C i wstawiam roladÄ? na 10-15 minut, nastÄ?pnie zmniejszam temperaturÄ? do 180°C i piekÄ? jeszcze przez 45-50 minut.Upieczone odstawiam na 10 - 15 min, nastÄ?pnie kroje w plastry i uk??adam na talerzu.

 

PodajÄ? z ziemniakami z wody i sa??atÄ? ze ??mietanÄ? :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.