Ciri 30 Napisano 22 Październik 2014 Sk??adniki 1 kg szynki 200 g ??????tego sera 1 czerwona papryka ??wie??y koperek ??wie??a natka pietruszki S??l morska Pieprz Musztarda Przygotowanie MiÄ?so krojÄ? w plastry i rozbijam t??uczkiem, tak by nie rozerwaÄ? kotlet??w, uk??adam na desce nak??adajÄ?c, czÄ???ciowo, jeden plaster na drugi, posypujÄ? solÄ? i pieprzem oraz smarujÄ? musztardÄ?. ??????ty ser ??cieram na tarce o du??ych oczkach i posypujÄ? przygotowane miÄ?so. PaprykÄ? oczyszczam z nasion, krojÄ? w do??Ä? grube paski i uk??adam po dwa na serze. PomiÄ?dzy paprykÄ? uk??adam po kilka ga??Ä?zek ??wie??ego koperku, wcze??niej umytego i wysuszonego. Podwa??ajÄ?c rÄ?kÄ? zwijam miÄ?so w roladÄ?, spinam wyka??aczkami i uk??adam w naczyniu ??aroodpornym. Na wierzchu uk??adam ga??Ä?zki natki pietruszki. Piekarnik nagrzewam do 220°C i wstawiam roladÄ? na 10-15 minut, nastÄ?pnie zmniejszam temperaturÄ? do 180°C i piekÄ? jeszcze przez 45-50 minut.Upieczone odstawiam na 10 - 15 min, nastÄ?pnie kroje w plastry i uk??adam na talerzu. PodajÄ? z ziemniakami z wody i sa??atÄ? ze ??mietanÄ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach