Ciri Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2014 Ze ??liwkÄ? i migda??ami Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji oko??o 0,60 z??. Sk??adniki na 20 porcji Ciasto: - 450 g mÄ?ki, - 5 ??y??ek cukru, - 75 g dro??d??y, - 4 ??y??ki letniej wody, - 200 ml letniego mleka, - 80 g mas??a, - 1 jajko, - 800 g ??liwek. Kruszonka: - 100 g mÄ?ki, - 60 g brÄ?zowego cukru, - 60 g mas??a oraz 100 g p??atk??w migda??owych do posypania. 1. Dro??d??e rozcieramy w du??ej misce z ??y??kÄ? cukru. Gdy siÄ? rozpuszczÄ?, dodajemy letniÄ? wodÄ?, letnie mleko i resztÄ? cukru. Odstawiamy na 10 minut, nastÄ?pnie wbijamy jajko, wsypujemy przesianÄ? mÄ?kÄ? i stopione letnie mas??o. Wyrabiamy tak d??ugo, a?? ciasto zacznie odchodziÄ? od rÄ?ki. Odk??adamy w ciep??e miejsce, by wyros??o. 2. Lekko rozwa??kowane ciasto przenosimy na nat??uszczonÄ? blachÄ?. Na g??rze uk??adamy wydrylowane ??liwki, ??rodkami do g??ry. Odstawiamy w ciep??o. 3. Sk??adniki kruszonki rozcieramy w pacach. Wyro??niÄ?te ciasto posypujemy kruszonkÄ? i migda??ami i wstawiamy na oko??o 40 minut do piekarnika nagrzanego do 190Â?C.
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się