Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Ciri

Rafaello

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki

 

1 l ??mietany 30%,bia??a czekolada

 

 

Przygotowanie

 

Biszkopt:6 jajek,1 szklanka mÄ?ki w tym 2 ??y??ki mÄ?ki ziemniaczanej,1 szklanka cukru,1 ??y??eczka proszku do pieczenia. Krem: 1 l ??mietany 30%2 bia??e czekolady,2 ??y??ki cukru pudru,2 ??mietan fixy lub 2 ?šnie??ki,100 g wi??rk??w kokosowych,opakowanie p??atk??w migda??owych, 8 ??y??ek mleka. dodatkowo d??em brzoskwiniowy do posmarowania biszkopta

 

Wykonanie:Jajka ubijamy z cukrem nastÄ?pnie dodajemy przesianÄ? mÄ?kÄ? i proszek do pieczenia,delikatnie mieszamy i wylewamy do formy.Pieczemy 20 minut.Krem:ZimnÄ? ??mietanÄ? ubijamy dodajemy 2 ??y??ki cukru i dalej ubijamy,dodajemy ??mietan fixy i wlewamy wcze??niej rozpuszczonÄ? w ciep??ym mleku czekoladÄ? wymieszanÄ? z wi??rkami i p??atkami migda??owymi.Biszkopt przekrawamy na p????, smarujemy d??emem ,wyk??adamy czÄ???Ä? kremu,przykrywamy drugÄ? czÄ???ciÄ? ciasta i ponownie czekoladowy krem.Wierzch posypujemy wi??rkami i p??atkami migda??owymi. ??yczÄ? smacznego!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.