Ciri Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2014 Sk??adniki 1 l ??mietany 30%,bia??a czekolada Przygotowanie Biszkopt:6 jajek,1 szklanka mÄ?ki w tym 2 ??y??ki mÄ?ki ziemniaczanej,1 szklanka cukru,1 ??y??eczka proszku do pieczenia. Krem: 1 l ??mietany 30%2 bia??e czekolady,2 ??y??ki cukru pudru,2 ??mietan fixy lub 2 ?šnie??ki,100 g wi??rk??w kokosowych,opakowanie p??atk??w migda??owych, 8 ??y??ek mleka. dodatkowo d??em brzoskwiniowy do posmarowania biszkopta Wykonanie:Jajka ubijamy z cukrem nastÄ?pnie dodajemy przesianÄ? mÄ?kÄ? i proszek do pieczenia,delikatnie mieszamy i wylewamy do formy.Pieczemy 20 minut.Krem:ZimnÄ? ??mietanÄ? ubijamy dodajemy 2 ??y??ki cukru i dalej ubijamy,dodajemy ??mietan fixy i wlewamy wcze??niej rozpuszczonÄ? w ciep??ym mleku czekoladÄ? wymieszanÄ? z wi??rkami i p??atkami migda??owymi.Biszkopt przekrawamy na p????, smarujemy d??emem ,wyk??adamy czÄ???Ä? kremu,przykrywamy drugÄ? czÄ???ciÄ? ciasta i ponownie czekoladowy krem.Wierzch posypujemy wi??rkami i p??atkami migda??owymi. ??yczÄ? smacznego!
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się