Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sk??adniki

 

1 l ??mietany 30%,bia??a czekolada

 

 

Przygotowanie

 

Biszkopt:6 jajek,1 szklanka mÄ?ki w tym 2 ??y??ki mÄ?ki ziemniaczanej,1 szklanka cukru,1 ??y??eczka proszku do pieczenia. Krem: 1 l ??mietany 30%2 bia??e czekolady,2 ??y??ki cukru pudru,2 ??mietan fixy lub 2 ?šnie??ki,100 g wi??rk??w kokosowych,opakowanie p??atk??w migda??owych, 8 ??y??ek mleka. dodatkowo d??em brzoskwiniowy do posmarowania biszkopta

 

Wykonanie:Jajka ubijamy z cukrem nastÄ?pnie dodajemy przesianÄ? mÄ?kÄ? i proszek do pieczenia,delikatnie mieszamy i wylewamy do formy.Pieczemy 20 minut.Krem:ZimnÄ? ??mietanÄ? ubijamy dodajemy 2 ??y??ki cukru i dalej ubijamy,dodajemy ??mietan fixy i wlewamy wcze??niej rozpuszczonÄ? w ciep??ym mleku czekoladÄ? wymieszanÄ? z wi??rkami i p??atkami migda??owymi.Biszkopt przekrawamy na p????, smarujemy d??emem ,wyk??adamy czÄ???Ä? kremu,przykrywamy drugÄ? czÄ???ciÄ? ciasta i ponownie czekoladowy krem.Wierzch posypujemy wi??rkami i p??atkami migda??owymi. ??yczÄ? smacznego!

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.