Ciri 30 Napisano 24 Październik 2014 Sk??adniki Krupnik Rodzinna Zupa WINIARY (1 opakowanie) Marchew (50 g) Ziemniaki (400 g) Szczaw ??wie??y (1 gar??Ä?) ??mietanka (100 ml) Przygotowanie Do 1 litra zimnej wody dodaj obrane i pokrojone w drobnÄ? kostkÄ? ziemniaki oraz startÄ? marchewkÄ?. Zagotuj. Gotuj na ??rednim ogniu przez 5 minut. W 500 ml zimnej wody rozprowad?? zawarto??Ä? saszetki i dobrze wymieszaj. Dodaj do wywaru, dobrze wymieszaj, zagotuj i gotuj na ??rednim ogniu przez 5 minut od czasu do czasu mieszajÄ?c. Do przygotowanej wcze??niej zupy dodaj gar??Ä? szczawiu pokrojonego w paseczki, zagotuj (2-3 minuty). Je??eli nie ma ??wie??ego szczawiu mo??esz dodaÄ? 2 ??y??ki szczawiu ze s??oika. NastÄ?pnie dodaj ??mietankÄ? i zagotuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach