Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Ciri

Czosnkowe bułeczki

Rekomendowane odpowiedzi

Przygotowanie

 

Sk??adniki:

400 g mÄ?ki pszennej

1/2 ??y??eczki cukru

1,5 ??y??eczki soli

30 g dro??d??y

260 g ciep??ego mleka

30 g rozpuszczonego mas??a

 

Nadzienie:

60 g miÄ?kkiego mas??a

6 zÄ?bk??w czosnku - drobno posiekanych

suszona lub ??wie??a natka pietruszki

 

Przygotowanie:

 

Dro??d??e rozpuszczamy z cukrem w ciep??ym mleku. NastÄ?pnie wlewamy do miski, dodajemy pozosta??e sk??adniki i zagniatamy g??adkie, jednolite ciasto, kt??re bÄ?dzie odchodzi??o od rÄ?ki. Formujemy kulÄ?, delikatnie posypujemy mÄ?kÄ? i odstawiamy do wyro??niÄ?cia na 1 - 1,5 godz.

 

Po tym czasie odrywamy kawa??ki ciasta , robimy d??u??szy wa??eczek, delikatnie go sp??aszczamy i uk??adamy na nat??uszczonej blaszce. Odstawiamy do ponownego napuszenia na ok. 20 min.

 

Wyro??niÄ?te bu??eczki nacinamy do??Ä? g??Ä?boko wzd??u?? lub dwa razy w poprzek. Sk??adniki nadzienia dok??adnie ze sobÄ? mieszamy i wyk??adamy je w naciÄ?cia.

 

Pieczemy w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez ok 20 min.

 

Od razu po upieczeniu smarujemy bu??eczki delikatnie wodÄ? . Najlepsze sÄ? jeszcze ciep??e !

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.