Ciri 30 Napisano 26 Październik 2014 Sk??adniki 1 op. ??wie??ego szpinaku 1 cebula 3 zÄ?bki czosnku 4 ??y??ki serka mascarpone 2 ??y??ki mas??a 3 ma??e oscypki 6 jajek chleb tostowy s??l i pieprz Przygotowanie Z chleba tostowego odkrawamy sk??rki i wa??kujemy ??rodki na cieniutkie placki. Ka??dy placek przekrawamy na p????. Z chleba wycinamy r??wnie?? k????ka. Takie, aby pasowa??y na dno formy. Na patelni rozpuszczamy mas??o i wrzucamy umyty szpinak. CebulÄ? i czosnek kroimy w drobnÄ? kostkÄ?. Gdy szpinak siÄ? poddusi, przek??adamy go do miski i na tej samej patelni podsma??amy cebulÄ? z czosnkiem (ok 3 minut). Gdy lekko siÄ? zeszklÄ?, wrzucamy szpinak, dodajemy mascarpone i doprawiamy solÄ? i pieprzem. FormÄ? na muffinki wyk??adamy chlebem: 1 krÄ???ek na dno i 3 paski rozwa??kowanego chleba na boki. Ka??dÄ? babeczkÄ? smarujemy mas??em i na ka??dÄ? z nich wyk??adamy po 2 - 3 ??y??ki szpinaku oraz parÄ? kawa??k??w pokrojonego w kostkÄ? oscypka. Na wierzch ka??dej babeczki wbijamy jajko, doprawiamy solÄ? i pieprzem. Pieczemy w 180*C przez ok 15 minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach