Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sk??adniki

 

200 g wÄ?dzonego ??ososia w kawa??ku

1 ??rednia posiekana cebulka fioletowa, ok. 1 ??y??ka

2 ma??e posiekane og??rki konserwowe bez sk??rki, ok. 1 ??y??ka

5 - 6 posiekanych marynowanych pieczarek, ok. 1 ??y??ka

1/2 ??y??eczki posiekanego koperku

szczypta pieprzu cytrynowego

sos do scalenia masy:

1 ??????tko + 2,5 ??y??ki oliwy lub dobrego oleju + 1/2 ??y??eczki ??agodnej musztardy + szczypta soli i ??y??ka soku z cytryny

pozosta??e sk??adniki na 8 porcji:

4 jajka ugotowane na twardo

d??ugi ??wie??y og??rek

8 wyka??aczek + 8 jag??d suszonej ??urawiny

 

 

Przygotowanie

Z ??ososia zdjÄ?Ä? sk??rÄ?, wyjÄ?Ä? ew.o??ci, posiekaÄ? (powinno wyj??Ä? ok. 3 ??y??ki), po??Ä?czyÄ? z cebulÄ?, og??rkami i pieczarkami, wymieszaÄ?.

Sk??adniki na sos wymieszaÄ? widelcem, doprawiÄ? do smaku solÄ? i sokiem cytrynowym, zalaÄ? masÄ? ??ososiowÄ?, do ca??o??ci dodaÄ? koperek i delikatnie wymieszaÄ?.Umyty og??rek pociÄ?Ä? na d??ugie cienkie plastry, posoliÄ? aby zmiÄ?k??y. Ugotowane i ostudzone jajka podzieliÄ? na p????, ka??dÄ? czÄ???Ä? zawinÄ?Ä? w plaster og??rka (powstanÄ? jakby koszyczki), spiÄ?Ä? wyka??aczkÄ? z ??urawinÄ?. Koszyczki nape??niÄ? tatarem i udekorowaÄ? wg uznania.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.