Ciri Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2014 Sk??adniki 200 g wÄ?dzonego ??ososia w kawa??ku 1 ??rednia posiekana cebulka fioletowa, ok. 1 ??y??ka 2 ma??e posiekane og??rki konserwowe bez sk??rki, ok. 1 ??y??ka 5 - 6 posiekanych marynowanych pieczarek, ok. 1 ??y??ka 1/2 ??y??eczki posiekanego koperku szczypta pieprzu cytrynowego sos do scalenia masy: 1 ??????tko + 2,5 ??y??ki oliwy lub dobrego oleju + 1/2 ??y??eczki ??agodnej musztardy + szczypta soli i ??y??ka soku z cytryny pozosta??e sk??adniki na 8 porcji: 4 jajka ugotowane na twardo d??ugi ??wie??y og??rek 8 wyka??aczek + 8 jag??d suszonej ??urawiny Przygotowanie Z ??ososia zdjÄ?Ä? sk??rÄ?, wyjÄ?Ä? ew.o??ci, posiekaÄ? (powinno wyj??Ä? ok. 3 ??y??ki), po??Ä?czyÄ? z cebulÄ?, og??rkami i pieczarkami, wymieszaÄ?. Sk??adniki na sos wymieszaÄ? widelcem, doprawiÄ? do smaku solÄ? i sokiem cytrynowym, zalaÄ? masÄ? ??ososiowÄ?, do ca??o??ci dodaÄ? koperek i delikatnie wymieszaÄ?.Umyty og??rek pociÄ?Ä? na d??ugie cienkie plastry, posoliÄ? aby zmiÄ?k??y. Ugotowane i ostudzone jajka podzieliÄ? na p????, ka??dÄ? czÄ???Ä? zawinÄ?Ä? w plaster og??rka (powstanÄ? jakby koszyczki), spiÄ?Ä? wyka??aczkÄ? z ??urawinÄ?. Koszyczki nape??niÄ? tatarem i udekorowaÄ? wg uznania.
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się