Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Ciri

Tatar z wędzonego łososia

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki

 

200 g wÄ?dzonego ??ososia w kawa??ku

1 ??rednia posiekana cebulka fioletowa, ok. 1 ??y??ka

2 ma??e posiekane og??rki konserwowe bez sk??rki, ok. 1 ??y??ka

5 - 6 posiekanych marynowanych pieczarek, ok. 1 ??y??ka

1/2 ??y??eczki posiekanego koperku

szczypta pieprzu cytrynowego

sos do scalenia masy:

1 ??????tko + 2,5 ??y??ki oliwy lub dobrego oleju + 1/2 ??y??eczki ??agodnej musztardy + szczypta soli i ??y??ka soku z cytryny

pozosta??e sk??adniki na 8 porcji:

4 jajka ugotowane na twardo

d??ugi ??wie??y og??rek

8 wyka??aczek + 8 jag??d suszonej ??urawiny

 

 

Przygotowanie

Z ??ososia zdjÄ?Ä? sk??rÄ?, wyjÄ?Ä? ew.o??ci, posiekaÄ? (powinno wyj??Ä? ok. 3 ??y??ki), po??Ä?czyÄ? z cebulÄ?, og??rkami i pieczarkami, wymieszaÄ?.

Sk??adniki na sos wymieszaÄ? widelcem, doprawiÄ? do smaku solÄ? i sokiem cytrynowym, zalaÄ? masÄ? ??ososiowÄ?, do ca??o??ci dodaÄ? koperek i delikatnie wymieszaÄ?.Umyty og??rek pociÄ?Ä? na d??ugie cienkie plastry, posoliÄ? aby zmiÄ?k??y. Ugotowane i ostudzone jajka podzieliÄ? na p????, ka??dÄ? czÄ???Ä? zawinÄ?Ä? w plaster og??rka (powstanÄ? jakby koszyczki), spiÄ?Ä? wyka??aczkÄ? z ??urawinÄ?. Koszyczki nape??niÄ? tatarem i udekorowaÄ? wg uznania.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.