Ciri 30 Napisano 26 Październik 2014 Sk??adniki 1 golonka wieprzowa 2 n????ki wieprzowe przednie ogon wieprzowy p???? kg wo??owiny extra 4 du??e marchewki 1 du??a pietruszka ??redni seler 1/2 pora - bia??a czÄ???Ä? opieczona cebula 4 zÄ?bki czosnku s??l pieprz Li??Ä? laurowy , ziele angielskie , ja??owiec , pieprz ziarnisty natka pietruszki Przygotowanie GolonkÄ? , n????ki , ogon dok??adnie umy??am ,w??o??y??am do garnka ,zala??am zimnÄ? wodÄ?. Zagotowa??am ,zebra??am szumowiny. Doda??am wo??owinÄ?. Gotowa??am na wolnym ogniu , po oko??o 2 godzinach doda??am warzywa wcze??niej umyte i obrane .Ca??e wrzuci??am do gotujÄ?cego siÄ? miÄ?sa. Doda??am czosnek i wszystkie przyprawy ,gotowa??am na wolnym ,a?? miÄ?so odchodzi??o od ko??ci. NastÄ?pnie miÄ?so i warzywa wyjÄ???am z wywaru. Powsta??y bulion przesÄ?czy??am przez gÄ?ste sito. Doprawi??am solÄ? i pieprzem. MiÄ?so po ostygniÄ?ciu ,rozdrobni??am na ma??e kawa??ki. Marchew pokroi??em w krÄ???ki. Wyporcjowa??am marchew i miÄ?so do pojemnik??w , doda??am ;listki natki , zala??am powsta??ym bulionem. Odstawi??am w ch??odne miejsce do ostygniÄ?cia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach