Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Ciri

Galareta wieprzowa z dodatkiem wołowiny

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki

 

1 golonka wieprzowa

2 n????ki wieprzowe przednie

ogon wieprzowy

p???? kg wo??owiny extra

4 du??e marchewki

1 du??a pietruszka

??redni seler

1/2 pora - bia??a czÄ???Ä?

opieczona cebula

4 zÄ?bki czosnku

s??l

pieprz

Li??Ä? laurowy , ziele angielskie , ja??owiec , pieprz ziarnisty

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie

 

GolonkÄ? , n????ki , ogon dok??adnie umy??am ,w??o??y??am do garnka ,zala??am zimnÄ? wodÄ?. Zagotowa??am ,zebra??am szumowiny. Doda??am wo??owinÄ?. Gotowa??am na wolnym ogniu , po oko??o 2 godzinach doda??am warzywa wcze??niej umyte i obrane .Ca??e wrzuci??am do gotujÄ?cego siÄ? miÄ?sa. Doda??am czosnek i wszystkie przyprawy ,gotowa??am na wolnym ,a?? miÄ?so odchodzi??o od ko??ci. NastÄ?pnie miÄ?so i warzywa wyjÄ???am z wywaru. Powsta??y bulion przesÄ?czy??am przez gÄ?ste sito. Doprawi??am solÄ? i pieprzem.

MiÄ?so po ostygniÄ?ciu ,rozdrobni??am na ma??e kawa??ki. Marchew pokroi??em w krÄ???ki. Wyporcjowa??am marchew i miÄ?so do pojemnik??w , doda??am ;listki natki , zala??am powsta??ym bulionem. Odstawi??am w ch??odne miejsce do ostygniÄ?cia.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.