Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Ciri

Francuska przekąska z bakłażanem

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki

 

ma??y bak??a??an

p??at ciasta francuskiego

100 g boczku surowego

cebula

50 g ry??u

jajko

s??l ,pieprz

t??uszcz do foremek

??????tko

1/2 pÄ?czka koperku

 

 

Przygotowanie

Boczek kroimy w kostkÄ? ,podsma??amy na suchej patelni. Gdy t??uszcz siÄ? wytopi dodajemy posiekanÄ? cebulÄ? ,sma??ymy do zeszklenia. Do ca??o??ci dodajemy ugotowany ry?? ,jako ,posiekany koperek i doprawiamy do smaku solÄ? oraz pieprzem. ?šcianki foremek do zapiekania smarujemy t??uszczem i wyk??adamy ciastem francuskim. Na dno dajemy plaster opr??szonego solÄ? bak??a??ana. Na to dajemy farsz ry??owy i przykrywamy ciastem francuskim. Wierzch ka??dej przekÄ?ski smarujemy ??????tkiem. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez oko??o 30 min.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

    • 1 Posts
    • 60 Views
    • 1 Posts
    • 86 Views
    • 1 Posts
    • 66 Views
    • 1 Posts
    • 144 Views
    • 1 Posts
    • 201 Views

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.