Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Ciri

Sos pieczarkowy

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki:

 

â?? 2 ??y??ki mas??a

â?? 1/2 cebuli, posiekanej w kosteczkÄ?

â?? 1 ma??y zÄ?bek czosnku, drobno starty

â?? 250 g pieczarek pokrojonych na plasterki

â?? 150 ml ??mietanki kremowej 30 lub 36%

â?? 2 ??y??ki natki pietruszki

â?? s??l do smaku i ??wie??o zmielony czarny pieprz

â?? opcjonalnie - 3 - 4 ??y??ki tartego parmezanu

 

 

Przygotowanie:

 

Na patelni rozgrzaÄ? 1 ??y??kÄ? mas??a, dodaÄ? cebulÄ? i zeszkliÄ? jÄ? co chwilÄ? mieszajÄ?c. Pod koniec dodaÄ? czosnek. Gdy cebulka zacznie siÄ? rumieniÄ? dodaÄ? drugÄ? ??y??kÄ? mas??a, wrzuciÄ? pieczarki i na wiÄ?kszym ogniu obsma??aÄ? do zrumienienia przez oko??o 2 minuty (je??li ogie?? bÄ?dzie odpowiednio wysoki pieczarki nie puszczÄ? soku, a zrumieniÄ? siÄ? i pozostanÄ? jÄ?drne). Musimy wiÄ?c je sma??yÄ? kr??tko na wiÄ?kszym ogniu. DodaÄ? ??mietankÄ? krem??wkÄ? i natkÄ? pietruszki i zagotowaÄ?, pogotowaÄ? przez oko??o 1 - 2 minuty a?? sos nieco zgÄ?stnieje. DoprawiÄ? solÄ?, pieprzem i wymieszaÄ? z parmezanem je??li go u??ywamy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.