Ciri 30 Napisano 26 Październik 2014 SK?ADNIKI: 1 opakowanie grzyb??w BOCZNIAK 2 jajka 5 ??y??ek bu??ki tartej s??l pieprz przyprawa w p??ynie Maggi olej do sma??enia PRZYGOTOWANIE: Do miseczki wbijamy jajko i dok??adnie roztrzepujemy je. NastÄ?pnie dolewamy przyprawÄ? Maggi. W drugiej miseczce mieszamy bu??kÄ? tartÄ? z solÄ? i pieprzem. Boczniaki dok??adnie obtaczamy najpierw w jajku, a nastÄ?pnie w bu??ce tartej. Sma??ymy je na dobrze rozgrzanym oleju na patelni. Najpierw sma??ymy stronÄ? z blaszkami, nastÄ?pnie obracamy je na drugÄ? stronÄ? i nadal sma??ymy do zrumienienia panierki. Gotowe, chrupiÄ?ce grzybki odsÄ?czamy na papierowym rÄ?czniku z nadmiaru t??uszczu. Podajemy je na gorÄ?co jako przekÄ?skÄ? lub jako dodatek do ziemniak??w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach