Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SK?ADNIKI:

1 opakowanie grzyb??w BOCZNIAK

2 jajka

5 ??y??ek bu??ki tartej

s??l

pieprz

przyprawa w p??ynie Maggi

olej do sma??enia

 

PRZYGOTOWANIE:

Do miseczki wbijamy jajko i dok??adnie roztrzepujemy je. NastÄ?pnie dolewamy przyprawÄ? Maggi. W drugiej miseczce mieszamy bu??kÄ? tartÄ? z solÄ? i pieprzem. Boczniaki dok??adnie obtaczamy najpierw w jajku, a nastÄ?pnie w bu??ce tartej. Sma??ymy je na dobrze rozgrzanym oleju na patelni. Najpierw sma??ymy stronÄ? z blaszkami, nastÄ?pnie obracamy je na drugÄ? stronÄ? i nadal sma??ymy do zrumienienia panierki. Gotowe, chrupiÄ?ce grzybki odsÄ?czamy na papierowym rÄ?czniku z nadmiaru t??uszczu. Podajemy je na gorÄ?co jako przekÄ?skÄ? lub jako dodatek do ziemniak??w.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.