Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Ciri

Boczniaki w chrupiÄ…cej panierce

Rekomendowane odpowiedzi

SK?ADNIKI:

1 opakowanie grzyb??w BOCZNIAK

2 jajka

5 ??y??ek bu??ki tartej

s??l

pieprz

przyprawa w p??ynie Maggi

olej do sma??enia

 

PRZYGOTOWANIE:

Do miseczki wbijamy jajko i dok??adnie roztrzepujemy je. NastÄ?pnie dolewamy przyprawÄ? Maggi. W drugiej miseczce mieszamy bu??kÄ? tartÄ? z solÄ? i pieprzem. Boczniaki dok??adnie obtaczamy najpierw w jajku, a nastÄ?pnie w bu??ce tartej. Sma??ymy je na dobrze rozgrzanym oleju na patelni. Najpierw sma??ymy stronÄ? z blaszkami, nastÄ?pnie obracamy je na drugÄ? stronÄ? i nadal sma??ymy do zrumienienia panierki. Gotowe, chrupiÄ?ce grzybki odsÄ?czamy na papierowym rÄ?czniku z nadmiaru t??uszczu. Podajemy je na gorÄ?co jako przekÄ?skÄ? lub jako dodatek do ziemniak??w.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.