Ciri 30 Napisano 1 Listopad 2014 Sk??adniki 1 bia??ko du??ego jaja 145 ml cukru bia??ego 20 ml wody 1 gar??Ä? ciastek 3 wafle do lod??w 50 g czekolady mlecznej 0,5 ??y??ki oleju rzepakowego Bia??ko, cukier i wodÄ? ??Ä?czÄ? w metalowej misce. MiksujÄ? oko??o 1 minuty. W garnku zagotowujÄ? wodÄ?. Ustawiam na garnku miskÄ? z masÄ? bia??kowo-cukrowÄ? i miksujÄ? bez przerwy przez 12-13 minut /trzeba przekonaÄ? rÄ?ce, ??eby siÄ? nie poddawa??y/. Masa bÄ?dzie stawa??a siÄ? coraz gÄ?stsza, g??adsza i l??niÄ?ca. Po nieca??ym kwadransie wy??Ä?czam gaz. KruszÄ? ciastka i mieszam delikatnie z masÄ?. Przek??adam ca??o??Ä? do rÄ?kawa cukierniczego z szerokÄ? ko??c??wkÄ?. I rozk??adam masÄ? na 3 ro??ki do lod??w. Wstawiam do lod??wki. CzekoladÄ? roztapiam w kÄ?pieli wodnej, dodajÄ?c olej. Zostawiam do przestudzenia. Po oko??o 15 minutach smarujÄ? wierzch lod??w polewÄ?. Ch??odzÄ? w lod??wce /mo??na przechowywaÄ? do 3 dni/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach