Ciri 30 Napisano 1 Listopad 2014 Sk??adniki: - kurczak (ok.2,5kg) - s??l - ??wie??o mielony pieprz - 1 pÄ?czek ??wie??ego tymianku - 1 cytryna - 1 g????wka czosnku - 30g mas??a, miÄ?kkiego - 1 du??a cebula, pokrojona na plasterki - 4 marchewki - koper w??oski - oliwa z oliwek Przygotowanie: Nagrzej piekarnik do 210°c. Usu?? podroby kurczaka, dok??adnie umyj. Osusz rÄ?cznikiem papierowym. Szczodrze dopraw solÄ? i pieprzem wnÄ?trze kurczaka. W?????? tymianek, obie po????wki cytryny I czosnek. Nasmaruj kurczaka mas??em i ponownie posyp solÄ? i pieprzem. ZwiÄ??? nogi razem przy pomocy sznurka i wepchnij skrzyde??ka pod sp??d. Umie??Ä? cebulÄ?, marchewki i koper w??oski w naczyniu do pieczenia. Posyp solÄ? i pieprzem i pozosta??ym tymiankiem, skrop oliwÄ?. Na ??rodku u?????? kurczaka. Piecz kurczaka przez 1,5h, a?? wyp??ynÄ? soki gdy przekroisz n????kÄ? lub skrzyde??ko. Prze?????? miÄ?so wraz z warzywami na du??y talerz, przykryj foliÄ? aluminiowÄ? na oko??o 20 minut. Podawaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach