Ciri 30 Napisano 1 Listopad 2014 Sk??adniki: Na ciasto: 50 dag mÄ?ki szklanka wrzÄ?tku ??y??ka oleju Na farsz: 50 dag soczewicy papryczka chili 2 ??y??ki oleju ??y??eczka soli pieprz 2 zÄ?bki czosnku posiekana natka pietruszki Spos??b przygotowania SoczewicÄ? ugotuj, a?? bÄ?dzie miÄ?kka (przez oko??o 15 minut). W tym samym czasie przyrumie?? na patelni pokrojonÄ? cebulÄ?, nastÄ?pnie dodaj do niej posiekany czosnek, paprykÄ? i du?? przez chwilÄ?, dopraw. Wymieszaj z soczewicÄ? i natkÄ?. Z mÄ?ki, wrzÄ?tku i oleju zagnieÄ? miÄ?kkie, elastyczne ciasto. Rozwa??kuj cienko i wykrawaj szklankÄ? krÄ???ki. Na?????? na nie farsz, lep piero??ki i gotuj we wrzÄ?tku. Podawaj z t??uszczem, przyrumienionÄ? cebulkÄ? lub kwa??nÄ? ??mietanÄ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach