Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sk??adniki

15 dkg cukinii

15 dkg brzozak??w

1 cebula

2 zÄ?bki czosnku

1/2 ??y??eczki kolendry

1/2 ??y??eczki chili

1 ??y??eczka papryki s??odkiej mielonej

pieprz do smaku

s??l czosnkowa do smaku

szczypta kurkumy

1 ??y??eczka zi???? prowansalskich

olej do sma??enia

natka pietruszki- wg uznania

 

 

Etapy przygotowania

 

CebulÄ? pokroiÄ? w kostkÄ?, czosnek przecisnÄ?Ä? przez praskÄ?. Na patelni rozgrzaÄ? olej, podsma??yÄ? na nim cebulÄ? z czosnkiem. Grzyby (mo??na u??yÄ? innego rodzaju ko??larzy) oczy??ciÄ?, umyÄ? i dowolnie pokroiÄ?. DodaÄ? je do podsma??onej z czosnkiem cebuli i sma??yÄ?, a?? p??yn z grzyb??w odparuje. CukiniÄ? obraÄ? i pokroiÄ? w kostkÄ? (kroi??am z pestkami). DodaÄ? jÄ? razem z przyprawami do grzyb??w. WymieszaÄ? i sma??yÄ? dalej razem, a?? cukinia zmiÄ?knie. Ca??o??Ä? doprawiÄ? do smaku solÄ? czosnkowÄ?. Ka??dÄ? porcjÄ? posypaÄ? posiekanÄ? natkÄ? pietruszki.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.