Ciri 30 Napisano 1 Listopad 2014 Sk??adniki 15 dkg cukinii 15 dkg brzozak??w 1 cebula 2 zÄ?bki czosnku 1/2 ??y??eczki kolendry 1/2 ??y??eczki chili 1 ??y??eczka papryki s??odkiej mielonej pieprz do smaku s??l czosnkowa do smaku szczypta kurkumy 1 ??y??eczka zi???? prowansalskich olej do sma??enia natka pietruszki- wg uznania Etapy przygotowania CebulÄ? pokroiÄ? w kostkÄ?, czosnek przecisnÄ?Ä? przez praskÄ?. Na patelni rozgrzaÄ? olej, podsma??yÄ? na nim cebulÄ? z czosnkiem. Grzyby (mo??na u??yÄ? innego rodzaju ko??larzy) oczy??ciÄ?, umyÄ? i dowolnie pokroiÄ?. DodaÄ? je do podsma??onej z czosnkiem cebuli i sma??yÄ?, a?? p??yn z grzyb??w odparuje. CukiniÄ? obraÄ? i pokroiÄ? w kostkÄ? (kroi??am z pestkami). DodaÄ? jÄ? razem z przyprawami do grzyb??w. WymieszaÄ? i sma??yÄ? dalej razem, a?? cukinia zmiÄ?knie. Ca??o??Ä? doprawiÄ? do smaku solÄ? czosnkowÄ?. Ka??dÄ? porcjÄ? posypaÄ? posiekanÄ? natkÄ? pietruszki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach