Ciri Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2014 Sk??adniki - mÄ?ka 300 g - mas??o 150 g - ??????tko 2 szt. - woda 100 ml - s??l do smaku - cebula 1 ??rednia sztuka - mas??o 1 ??y??ka - podgrzybek ??wie??y lub mro??ony 250 g - kurki ??wie??e lub mro??one 250 g - pieczarka ??wie??a 6 ??rednich sztuk - s??odka ??mietanka 100 ml - mÄ?ka 1 ??y??eczka - s??l, pieprz do smaku Etapy przygotowania Do przesianej mÄ?ki dodaÄ? pokrojone mas??o i przesiekaÄ? no??em. DodaÄ? ??????tka, wodÄ?, s??l do smaku i zagnie??Ä? ciasto. NastÄ?pnie rozwa??kowaÄ? i wy??o??yÄ? na blaszkÄ? do tart. Podpiec w piekarniku ok. 10 min, w temp. 200°C. CebulÄ? obraÄ?, pokroiÄ? w p????krÄ???ki i podsma??yÄ? na ma??le. Podgrzybki i kurki oczy??ciÄ?, zagotowaÄ? w osolonej wodzie i odcedziÄ?. Do cebuli wkroiÄ? oczyszczone pieczarki, dodaÄ? grzyby i chwilÄ? podsma??yÄ?. NastÄ?pnie dodaÄ? mÄ?kÄ?, wymieszaÄ?, dodaÄ? ??mietankÄ?, s??l, pieprz do smaku. Ca??o??Ä? zagotowaÄ? i wy??o??yÄ? na podpieczone ciasto. TartÄ? upiec w piekarniku w temp. 180°C, a?? ??adnie siÄ? zrumieni. PodawaÄ? z sosem pieczarkowym Tarsmak. Smacznego! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.