Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Ciri

Francuz z grzybami

Rekomendowane odpowiedzi

Sk??adniki

2 opakowania gotowego ciasta francuskiego

1 du??a cebula

ok.10-15 du??ych grzyb??w le??nych,wcze??niej pokrojonych i obgotowanych w osolonej wodzie i osÄ?czonych

3 ??y??ki oleju

s??l,pieprz do smaku

 

 

Etapy przygotowania

 

Na oleju podsma??y??am grzyby i cebulÄ?.Doprawi??am obficie pieprzem i solÄ?. Ciasto francuskie rozwinÄ???am i wzd??u?? przeciÄ???am ka??dy p??at na 3 szersze pasy i 5 cienkich paseczk??w. Szerokie paski pokroi??am na prostokÄ?ty. Na ??rodku ka??dego po??o??y??am po ??y??ce wystudzonego farszu grzybowo-cebulowego,Brzegi prostokÄ?t??w lekko podwinÄ???am.Z cienkich pask??w ciasta zrobi??am z ukosa na wierzchu kratkÄ?,dobrze dociskajÄ?c brzegi,by siÄ? sklei??y. Na papierze do pieczenia lu??no u??o??y??am ciacha grzybowe, posmarowa??am wierzch ciasta zimnÄ? wodÄ? i upiek??am zgodnie z instrukcjÄ? na opakowaniu. PodawaÄ? najlepiej od razu gorÄ?ce.SÄ? smaczne i szybkie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.