Ciri 30 Napisano 2 Listopad 2014 Sk??adniki piersi z kurczaka, 200g ocet, 1 ??y??ka Sos s??odki chilli, 2 ??y??ki mÄ?ka, do panierowania olej, do sma??enia Przygotowanie Kurczaka kroimy w kostkÄ? lub prostokÄ?ty. W misecze przygotowujemy zalewÄ? z octu i sosu, obtaczamy w niej bardzo dok??adnie kawa??ki kurczaka. Odstawiamy. W garnku rozgrzewamy olej, na tyle duzo aby ca??e nasze kawa??ki kurczaka siÄ? w nim mie??ci??y. Gdy olej ju?? bÄ?dzie odpowiednio rozgrzany, kawa??ki kurczaka wyjmujemy z zalewy octowo-chilli, obtaczamy w mÄ?ce i sma??ymy do uzyskania z??otego koloru. Kurczaka odsÄ?czamy z nadmiaru t??uszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach